Меркел подава оставка! Ето от какво боледува! Сензационни факти!

Свят

Пристъпите на треперене на германския канцлер Ангела Меркел предизвикват разговори за нейната ранна оставка.

Това заявиха високопоставени членове на германската партия „Християндемократически съюз“ (ХДС), съобщава Ройтерс.

По думите на един от тях, ХДС активно води вътрешни дискусии за това дали Меркел ще може да издържи до 2021 г., когато ще свърши нейният мандат. В същото време все повече се чува мнението, че е възможно и дори наложително тя да напусне поста си по-рано.

Такива спорове се подкрепят, включително и от симпатизанти на сегашния лидер на ХДС, която вече замени Меркел на най-високия пост в партията. В обществото бързо се увеличава натискът върху канцлера, защото хората искат да накарат Меркел да говори по-открито за здравните си проблеми, съобщава агенцията.

Специалистът по четене на устни Джудит Хартер заяви, че Меркел, по време на последната трепереща атака на 10 юли, повторила фразата „Мога да се справя“. След инцидента канцлерът заяви, че се чувства добре и е готова да работи, но на следващия ден, на среща с датския премиер Метте Фредериксен, тя слушаше националния химн седнала на стол.

На няколко пъти вече видяхме как канцлерката Меркел изпада в пристъп на неконтролируемо треперене.  За пръв път Меркел се разтрепера по време на официален прием на 18 юни. За втори път това се случи на 27 юни. Какви могат да са причините за този тремор? 

Пристъпите на неконтролируем тремор могат да бъдат много неприятни. Засегнатият внезапно губи контрол над цялото си тяло или над отделни негови части, обхванат е от мускулни спазми, които могат да доведат и до загуба на съзнание. Пристъпът може да продължи няколко минути, а може и след секунди да приключи.

Причините са разнообразни. В немалка част от случаите пристъпът се дължи на дехидратация, т.е. обезводняване на организма. Човешкото тяло се състои от 70% вода, а мозъкът – от почти 90%. Не се ли набави своевременно вода, кръвта се сгъстява, а организмът се оказва в заплашителна ситуация – тялото се разтърсва от конвулсии.

Конвулсиите могат да бъдат причинени и от хипогликемия, тоест спадане на кръвната захар под нормата. Хора, които изпитват голямо напрежение и стрес, имат болки и са силно изтощени, или пък са приели твърде много кофеин, могат да получат подобно треперене. Медицината нарича това физиологичен тремор.

Причините за неконтролируем тремор могат обаче да бъдат и по-сериозни – породени от някои неврологични заболявания, като например епилепсия. Но е възможно и да става дума за нарушения в кръвообращението или за увреждане на мозъка или на мозъчната обвивка.

Епилептичните пристъпи на тремор не са „провокирани“ – за тях няма видима причина и те се появяват отново и отново. Могат да се дължат на заболяване на мозъка, на инсулт или тумор. В тези случаи се говори за „симптоматична епилепсия“.

Какво точно е заболяването на Меркел може да каже само лекуващият лекар. Но на 17 юли Меркел ще навърши 65 години. А това е възраст, когато сериозните натоварвания и нервно напрежение, които не са покрити с усилена спортна дейност, могат да причинят големи неприятности на всеки човек, да не говорим за ръководител на голяма държава като Германия, която е и водеща сила в огромното обединение ЕС. 

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *