Медии пак захапаха президента! Вижте с какво бил заплашил българите

България отблизо

На Архангелова задушница държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев почете паметта и отдаде признателност на загиналите български военнослужещи.

Това съобщиха от пресцентъра на президенството.   Пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища президентът присъства на заупокойна панихида, отслужена от архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия. Президентът Радев положи венец пред мемориала на загиналите герои.

На заупокойната панихида присъстваха и министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Прави впечатление, че президентът отново е без маска на масово мероприятие, заядоха се веднага обслужващи ГЕРБ медии.  Това не е първият път, в който Радев не спазва мярката! Президентът държа реч по време на тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, на която български творци и учени бяха удостоени с държави отличия, и тогава отново бе без маска.

Други медии съобщават, че ритуалът се провежда при засилени противоепидемични мерки като в него участват намален брой военнослужещи.

Ясно се вижда, че президентът е на разстояние от всички участници, а войниците от почетния патрул няма как да  маршируват и отдават почит с маски.

Това обаче даде повод на придворните медии да наддадат вой до небесата и да обвинят Радев, че е най-големият нарушител и нарочно не спазва санитарните разпоредби.

От президентството отговориха на  злонамерените писачи с пълно мълчание.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *