Марешки скочи срещу патриотите: Вие продавате България на парче! Вижте доказателствата:

България отблизо
”Кого пазите с мълчанието си? И не е ли вашето мълчание ясен знак за подготвяната от вас бъдеща коалиция БСП-ДПС-ВМРО”. Тези въпроси зададе в открито писмо председателят на ПП ”Воля” Веселин Марешки.

Повод за писмото му са „скандалните разкрития за мащабни корупционни схеми в Държавната агенция за българите в чужбина“.

 

Лидерът на „Воля“ припомни, че още през юни 2017 г. неговата политическа сила е организирала пресконференция за множеството сигнали за корупция, които пристигат в Парламентарната комисия по политиките за българите в чужбина за това как работи Агенцията.

„Тогава никой не обърна внимание. Нещо повече – ВМРО панически поискаха оставката на нашия депутат- председател на Комисията, защото очевидно засегна далаверите и политическия им бизнес“, пише Марешки.

 

Той цитира твърдения на Велизар Енчев, който е бивш дипломат, както и лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, че продажбата на българско гражданство финансира ВМРО. Позовавайки се на Енчев, Марешки цитира, че партия ВМРО се финансира с „услугата по продаване на българско гражданство на македонци през две фирми за превод и легализация. ВМРО носи политическа отговорност, а Каракачанов носи персонална политическа отговорност“.

 

Според Костадин Костадинов „патриотите“ създали чисто нов престъпен бранш – паспортната мафия. От ВМРО-БНД издали за последните 4 години хиляди паспорти на хора, нямащи нищо българско в себе си. В същото време хиляди други българи от Македония, Сърбия, Украйна, Молдова, Албания, Косово, Румъния, Гърция и др. остават без български лични документи, цитира Марешки изказването на лидера на „Възраждане“.

 

Според Костадинов, именно вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов е истинският архитект и създател на престъпната схема. „Костадинов е бивш заместник на Каракачанов във ВМРО и явно не говори случайни неща, защото е добре запознат със схемите му“, пише Марешки.

 

Като се застрахова, че ако думите на Велизар Енчев и Костадин Костадинов са истина, лидерът на „Воля“ иска вицепремиера Красимир Каракачанов не само да напусне правителството, но и да бъде арестуван. „Ако лъжат, съответно трябва да понесат наказателна отговорност за клеветите си“, застрахова се в искането си Марешки.

 

Финалът на писмото му е призив за разчистване на корупцията по високите етажи на властта и тази чистка да стигне „до върха на пирамидата, независимо дали там стои депутат или министър“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *