Любен Дилов с революционен призив: По-добре да ни управлява Радев, вместо това измислено правителство!

България отблизо

Все по-често от изявленията на премиера става ясно, че той не знае какво прави, особено в частта с икономиката. Господин премиерът се изявява основно с пиар. Това заяви Любен Дилов – син в ефира на БНТ по повод поведението на министър-председателят Кирил Петков от последните дни.

По думите му и по време на разпита на Петков за ареста на Борисов той е представил изрезки от вестниците.

„Арестите в България не се осъществяват по желание на премиера, поне не по НПК“, каза още Дилов.

„Нито едно от действията на полицията при арестите не могат да бъдат наречени “неотложни”. По-скоро малкият кръг, който управлява, се беше много притеснил, че ако случайно бъде поискано от България оръжие за Украйна, това ще е краят на коалицията. Помните и ситуацията в петък с форсмажора, което ни даде основание да наричаме Нинова „форсмажоретката на правителството“ – също обърка Министерски съвет и правителството дори не си проведе заседанието, а го отмени. Арестите ги сплотиха и им напомниха че имат общ враг. Затова наричам управляващите „башибозук“ – могат да спечелят битката, но не и да управляват“, каза още Дилов.

Той коментира и управляващата коалиция.

„Когато тази коалиция дойде да управлява с изключително различни виждания, тя дойде да управлява само заради войната срещу ГЕРБ“, коментира Дилов.

Създал се е поредният хаос, който показва, че управляващите не знаят какво правят и са загубили центъра. Много хора правят аналогии между управляващата коалиция и НДСВ, които също дойдоха на власт с партии-мандатоносители, но там след като поеха управлението си направиха политическа формация, която носи ясна отговорност.

Каквито и забележки да имаме към ГЕРБ и към Борисов за последните 10 години, е било ясно кой носи отговорността. Сега имаме един напълно неясен модел на управление, в който накрая всеки ще си измие ръцете. Вече се забелязва, че и отделни членове на коалицията започват да се държат предизборно. Партиите вътре се обръщат все по-често към електората си. Аз очаквам тези дни ИТН да се сетят за мажоритарния вот“, прогнозира Дилов.

„Още едно правителство, назначено от Румен Радев ще е по-добро от това, което управлява сега. Това е парадокс. Ако направим анализ на тези три месеца в парламентарна зала, направили сме една поправка в закона за образованието и сме сменили членовете на КЕВР.“, отчете той.

По повод твърденията, че ГЕРБ се предлагат да влязат във властта, Дилов заяви:

„Не е разбрала г-жа Нинова, ГЕРБ не се предлагат. Ние искаме тези да си отидат и народът да избере кой да го управлява. 100 дни са достатъчни хората да преценят при кого са живели по-добре“, завърши той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *