Любен Дилов-син: Протестът е безсмислен. На площада не са истинските хора! Борисов и да иска, не може да подаде оставка, защото…

България отблизо

Нищо страшно няма в това да има избори, но е глупаво три месеца преди редовните да отидем на предсрочни. Няма да е първата възхитителна глупост, която сме направили, а може пък да е полезна. Това каза по Нова тв писателят-сатирик и киносценарист Любен Дилов-син.

„Това, което наблюдаваме, са първите естетически и етически протести в България. Хората, които са на площада, не са нито гладни, нито безперспективни. Очевидно животът им е доста по-добър от този на онези, които очаквам да видя по площадите през февруари и март. Те не стоят добре на едно и също селфи с властта. Това е тяхното усещане. Няма ясно формулирани политически противопоставяния както през 2013 г.“, добави той.

„Накачиха се обаче много политици на протеста. Нормално е като има суматоха да се възползват много хора“, коментира шоуменът. „Правителството се вкара в един капан, от който не може да излезе. Борисов и да иска не може да подаде оставка в момента“, добави той.

„Ако имаше хора, които просто недоволстват от Бойко Борисов, той щеше да си тръгне досега, но там се пренесоха в някаква сфера, която предстои да видим през тази седмица. Има скрити интереси зад част от протестиращите“, заяви Дилов-син. Лъжата, че ако я няма една политическа партия всичко ще се срине, е тъжна, каза пък експертът по комуникации Любомир Аламанов.

„За мен нещата са много прости. Хората, които протестират, просто не искат да живеят повече така. Моделът на централизираното управление, т.е. имаме император – Слънце, който с помощта на малки императорчета – Слънца управлява и казва кой какво да прави, раздава пари и определя живота, е хубав, но е от времето на феодализма при Кралят Слънце – Луи XIV“, добави той. В нормалните държави хората определят една администрация и институции, които работят независимо от политиците, обясни Аламанов.

„Хората искат нормална държава. Те се надяват, когато има престъпление, главният прокурор да го разследва, а не да отказва и да няма сила, която да може да му въздейства. Народът иска публичност и отговорност. На нормалните хора им омръзна да живеят в ненормална страна“, добави той. Свикването на Велико народно събрание е огромна необходимост, каза пък Дилов-син.

„Избирателите на ГЕРБ са стъписани от протестите, но това не ги прави по-малко. БСП не може да изпревари ГЕРБ. Това е абсурдно. Лявата партия с всеки изминал ден губи подкрепа“, добави той. „Пред 1989 когато махаме комунизма, никой не ни питаше какво предлагате, защото всички се бяха изпокрили от страх. В момента има много готини хора, които са се скрили, защото не искат да бъдат очернени по медиите или да им бъде пратен прокурор, да им бъде разсипан живота“, каза още Аламанов.

Tagged

1 thought on “Любен Дилов-син: Протестът е безсмислен. На площада не са истинските хора! Борисов и да иска, не може да подаде оставка, защото…

  1. Обръщам се към Л.Дилов!
    Обикновено сте „на всяка манжда мерудия“. И сега потвърждавате това, но кукувския ви маниер на комениране е вече изтъркан.
    Кой сте вие, че да давате оценка на протеста? Протесът е повече от нужен, той набира скорост, вече има не малко резултаги от него и скоро ще видите и крайния- оставката на това престъпто и корумпирано правителство.
    А прогнозите ви И за оставката на Борисов И са протестите са слаби и дори не интелигентни.
    Добре би било, вече да не се бъркате в политика, това не е силната ви страна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *