Лош удар от Президентството по Лена Бориславова. Вижте кой го нанесе

България отблизо
От президентството реагираха на публикация във ”Фейсбук” на Лена Бориславова. В нея началникът на кабинета сравни президента Румен Радев с ”политик от миналото”, а Кирил Петков с ”политик на Бъдещето”.

В отговор главният секретар на президента Димитър Стоянов написа: В отговор на един „напудрен“ ФБ пост. Политикът от новото време се оказа след 6 месеца политик след време. А определеният за политик от миналото ще връчва папки с мандат и наесен. Светло бъдеще с лъжи не се гради.

Ето и изказването на Бориславова:

Това ще бъде оценка, която времето ще даде. Според мен се изисква много далновидност и много голяма смелост и почтеност, за да направиш такъв ход. Така началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова коментира пред Дарик радио решението на премиера в оставка Кирил Петков да номинира Асен Василев за поста. „Кирил Петков и Асен Василев, рамо до рамо, решават в каква посока да се продължи. Това бе обсъдено на едно много емоционално заседание на парламентарната ни група, което продължи над 4 часа. Всеки осъзна какъв исторически избор прави една личност в името група от хора“, обясни Бориславова.

Тя заяви, че Корнелия Нинова не е била фактор във взимането на това решение и добави, че днес започват преговорите с БСП в Народното събрание. По думите й от ИТН сега са още по-недоволни, а според нея няма да бъдат доволни докато не получат мандат и не предложат спорни кандидатури. Лена Бориславова бе категорична, че разговори с хора, които предпочитат да си пълнят нощното шкафче с кюлчета не са партньорите, с които биха водили разговор, макар и да са „облечени в евроатлантически мними одежди“.   Тя бе категорична, че чужди интереси „маскирани като национален интерес“ са червена линия за „Продължаваме промяната“.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.