Лош удар от Президентството по Лена Бориславова. Вижте кой го нанесе

България отблизо
От президентството реагираха на публикация във ”Фейсбук” на Лена Бориславова. В нея началникът на кабинета сравни президента Румен Радев с ”политик от миналото”, а Кирил Петков с ”политик на Бъдещето”.

В отговор главният секретар на президента Димитър Стоянов написа: В отговор на един „напудрен“ ФБ пост. Политикът от новото време се оказа след 6 месеца политик след време. А определеният за политик от миналото ще връчва папки с мандат и наесен. Светло бъдеще с лъжи не се гради.

Ето и изказването на Бориславова:

Това ще бъде оценка, която времето ще даде. Според мен се изисква много далновидност и много голяма смелост и почтеност, за да направиш такъв ход. Така началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова коментира пред Дарик радио решението на премиера в оставка Кирил Петков да номинира Асен Василев за поста. „Кирил Петков и Асен Василев, рамо до рамо, решават в каква посока да се продължи. Това бе обсъдено на едно много емоционално заседание на парламентарната ни група, което продължи над 4 часа. Всеки осъзна какъв исторически избор прави една личност в името група от хора“, обясни Бориславова.

Тя заяви, че Корнелия Нинова не е била фактор във взимането на това решение и добави, че днес започват преговорите с БСП в Народното събрание. По думите й от ИТН сега са още по-недоволни, а според нея няма да бъдат доволни докато не получат мандат и не предложат спорни кандидатури. Лена Бориславова бе категорична, че разговори с хора, които предпочитат да си пълнят нощното шкафче с кюлчета не са партньорите, с които биха водили разговор, макар и да са „облечени в евроатлантически мними одежди“.   Тя бе категорична, че чужди интереси „маскирани като национален интерес“ са червена линия за „Продължаваме промяната“.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *