Кубрат Пулев: Готов съм за политиката! Ще се кандидатирам за президент!

България отблизо

„Може би  ще направя собствена партия“. Това заяви българският боксьор Кубрат Пулев в ефира на bTV.

Шампионът също така не изключва и да се кандидатира за президент. По неговите думи много негови приятели са му казвали, че трябва да се включи в политиката и „може би този ден е близо“.

 

Пулев сподели, че е мислил и за име на своята евентуална политическа формация и е харесал „Велика България“, защото за него „България е велика“.

Що се отнася до направеното му от председателя на КОД Петър Москов предложение да влезе сега в политиката, Кубрат Пулев отговори: „На този етап ще продължа да давам на българите готина енергия от боксовия ринг. Смятам, че имам какво да дам“.

Боксьорът заяви, че не може да бъде използван и няма да го позволи. Сигурен е, че не това е била целта на предложението на Москов, чиято формация определи като „готини хора на фона на политическата прослойка“.

На въпроса дали би се кандидатирал за президент, Пулев отговори: „Защо не?“. По неговите думи президентът Радев би бил силен опонент на едни избори, но не това е най-важното, а какво ще се направи за България.

Според него страната има нужда „от силно управление“, а в момента „няма държавност и сме като разграден двор, където всеки може да се меси и да прави каквото си иска“.

Ако влезе в политиката, боксьорът ще разчита на „подкрепата на българския народ“. Първото нещо, което би направил като политик е да повиши пенсиите, защото пенсионерите са в окаяно състояние.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *