Костадинов нападна депутат от ПП в пленарната зала, хвана го за вратовръзката и…/СНИМКИ/

България отблизо

Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов нападна депутата от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев в пленарната зала по време на днешното парламентарно заседание. 

Искрен Митев излезе за финално изказване в края на дебата за законови промени, които задължават бившите агенти на Държавна сигурност да се обявяват всеки път, когато кандидатстват за публична длъжност.

„Поне едно нещо ми стана ясно по време на тези обсъждания, че г-н Копейкин (бел.ред. – всеизвестен подигравателен прякор на Костадинов) измами хората и си купи къща с техните пари, тези които му останаха си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна стачка (бел.ред – на записа трудно се чува думата), за да покаже, че е повече човек от другите!“, заяви Искрен Митев.

Ситуацията се разви пред деца от Петрич, дошли на посещение в парламента по повод днешния празник.

„Този тъпак“ чу се само, докато Костадинов сочеше към Митев се опита да вземе думата след изказването му. След като не бе допуснат до трибуната, Костадинов се обърна, отиде до мястото на Искрен Митев, хвана му ръката и отказа да я пусне. В този момент Митев се изправи – тогава Костадинов го хвана за вратовръзката и го блъсна. Множество депутати се струпаха наоколо в опити да ги разтърват.

Заради конфликта зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин обяви почивка, докато се охладят страстите.

ПП „Възраждане“ е готова да се обърне към българския народ и да събере необходимия брой подписи за провеждане на референдум за въвеждане на еврото. Това каза в декларация от трибуната на Народното събрание председателят на партията Костадин Костадинов, преди избухването на скандала.

Костадин Костадинов коментира, че в миналия петък правителството „е извършило покушение“ срещу финансовия суверенитет на България. Той посочи, че този план за въвеждане на еврото не е бил приет единодушно от целия Министерския съвет. По думите му, десет от министрите са го подкрепили, останалата част – не.

„Истината е, че въвеждането на еврото ще доведе не до богатство, стабилност и просперитет, а до обедняване, инфлация и безработица. Това ще бъде смърт за икономиката, доходите и спестяванията на българския народ. Няма как в една правова и демократична държава десет човека да вземат решение, което засяга съдбините на милиони българи и то не какво да е, а решение, с което се унищожава българската валута.

Затова от „Възраждане“ смятаме, че трябва да има референдум по въпроса и търсим подкрепа от представители на парламентарни партии, за да можем да поставим този въпрос тук, в Народното събрание, каза той. Ако това нещо не стане, ние ще се обърнем тогава към българския народ и ще съберем необходимия брой подписи“, каза още Костадин Костадинов.

„Големият въпрос обаче ще бъде – ако за нас не е проблем да съберем 500 хиляди подписи по улиците, но е проблем да съберем 50 тук в НС, доколко това НС е народно и доколко народните представители тук са народни и кого всъщност представляват те – българският народ или някой друг“, коментира Костадинов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagged

1 thought on “Костадинов нападна депутат от ПП в пленарната зала, хвана го за вратовръзката и…/СНИМКИ/

  1. Бъдете по обективни. Костадинов стоеше пред Митев , който посегна пръв и го хвана за вратовръзката. Тези от ПП не само говорят лъжи, но и са невъзпитани. Изтъкват, че имат дипломи от не знам си кой университет, но на практика са неграмотни и некадърни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *