Корнелия Нинова: Ако спечелим изборите, държавата ще купи ЧЕЗ!

България отблизо

Ако спечелим предсрочните парламентарни избори в България, БСП ще купи ЧЕЗ.

Това заяви лидерът на червената партия Корнелия Нинова по време на срещата на лидерите на партии от страните на Вишеградската четворка – Чехия, Унгария, Полша и Словакия, плюс Хърватия и България, цитирана от economic.bg.

Нинова проведе двустранна среща с Павел Поц -представител на Чешката социалдемократическа партия, който участва в правителството на Чешката република и е евродепутат.

На срещата е обсъдена сделката за продажбата на ЧЕЗ България на „Инерком“, чийто собственик е Гинка Върбакова. Нинова представила пред чешката страна доклада по казуса на временната парламентарна комисия на българското Народно събрание. Тя запознала чешките си колеги с позицията на БСП.

“Тази сделка е непрозрачна, с подставени лица, въпреки че тя засяга националната сигурност на България. Както и сигурността на близо три милиона българи”, заявила Нинова. Тя обяснила, че досега от БСП са предприети всички парламентарни и законови мерки сделката да бъде спряна.

“Тъй като чешката държава е собственик на акции в ЧЕЗ, моля информирайте чешкото правителство, че при спечелване на избори в България, БСП ще предприеме необходимите действия- българската държава да се заяви като кандидат-купувач и да участва в процедурата по продажбата.

Ще работим за това- България да си върне собствеността върху тези активи. Във вашите държави те са държавна собственост. За нас това е въпрос на национален суверенитет”, завърши Корнелия Нинова.

Надяваме се това обещание на Нинова да бъде спазено, дори ако евентуално червените спечелят в коалиция с някоя от партиите. Не само защото българското енергоразпределително дружество ЧЕЗ е стратегическо и най-голямото в страната, но и заради крещящата нужда от ускорено възстановяване и развитие на националната българска икономика.

Трябва веднъж завинаги да се разбере, че държавата трябва да е най-големият инвеститор. Иначе страната ни пропада, понеже частните инвеститори изсмукват безмилостно нашите ресурси и пари.

Tagged

2 thoughts on “Корнелия Нинова: Ако спечелим изборите, държавата ще купи ЧЕЗ!

  1. Крайно време е имуществото на народа да се управлява от самия народ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *