Кирил Петков обяви нещо неочаквано. Вижте какви облаги ще има за ваксинираните българи!

България отблизо

Премиерът Кирил Петков обяви нови икономически стимули, които да насърчат ваксинацията у нас. Малко след 11 часа министър-председателят направи изявление в Министерския съвет, на което даде повече детайли. 

Петков вече невъднъж заяви, че новото правителство ще работи за увеличаване на броя на ваксинираните срещу COVID-19.

Малко преди важните новини, които Петков обяви, той привика съветника си проф. Радка Аргирова.

Правителството обмисля да дава по 75 лева добавка към пенсиите на всички хора, които се ваксинират„, каза днес премиерът Кирил Петков по време на разговор със своя съветник по въпросите на Covid-19 проф. Радка Аргирова.

Сумата ще се дава независимо коя доза се поставя, но ще е еднократна. Петков смята, че така може да се увеличи броят на ваксинираните с 300 хиляди.

„Целта е да защитим най-възрастните хора, които са под най-голям риск. Трябва да се знае, че не е врно, че ваксината влияе на бремеността, има странични ефекти и т.н.

По-страшно би било, ако България продължи да е с толкова ниско ниво на ваксинация. Ще се превърнем в COVID гето.

Ето защо днес искаме да обявим позитивен ситумъл към пенсионерит. Ще даваме 75 лева довака към пенсиите за всеки, които се ваксинира и за всеки, които вече се е ваксинирал с три дози.

Програмата ще е отворена от началото на януари до 30 юни 2022 година.

Надеждата ни е, че ако ваксинираме 300 хиляди от нашите съграждани, то ще намалим следващата COVID вълна“, обяви Петков.

Той поясни, че това е доброволна мярка.

„Време е да запретнем ръкави. Да направим България една нормална европейска държава, защитена от коронавируса“, каза още премиерът.

Той бе категоричен, че се направи и силна информационна кампания.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *