Кирил Петков: Не правя президентска партия! Правя независима!

България отблизо
Днес казвам ясно, че влизаме в политиката и ще сме участници в изборите. С Асен Василев обсъдихме как да продължим с промяната и решихме чрез политическия живот, а не чрез нов служебен кабинет. Нямаме време за партия обмисляме варианти, с които ще се явим на изборите. Това заяви Кирил Петков, цитиран от БНТ.

„Хората, с които ще се обединим ще са със същия профил, с успешна кариера, за да сме независими. За да е ясно откъде са средствата ще искаме да подпишат декларация за прозрачност“, каза Петков.

Ако беше проектът ни инженерингов, сега щяхме да имаме партия. Видяхме желанието на хората за промяна. За нас няма ляво, дясно, добави Кирил Петков.

По думите му това „не е президентска партия“.

 

„Поне още 2-3 дни двамата с Кирил Петков трябва да помислим как да се включим в политическия живот”. Това заяви вече бившият служебен министър на финансите Асен Василев на церемонията по предаването на поста на неговия наследник Валери Белчев.

„Най-важното за следващия парламент е да се сглоби мнозинство, което да може да управлява”, категоричен бе Василев.

 

При приемането на поста във финансовото ведомство новият служебен министър Валери Белчев заяви, че има комфорта да работи с хора, които знаят как се прави бюджет. А Василев допълни, че се надява, какъвто и да е следващият парламент, да успее да приеме новия бюджет до март 2022 г.

 

„България дефакто вече е приела еврото. Сега Бордът предпазва от това в парламента да не се развихри популизма. Но в момента, в който приемем еврото, тази „усмирителна риза” изчезва. За да я запазим, трябва да се организират дискусии и да се приемат механизми“, коментира още Василев, цитиран от НТВ.

 

Белчев пък сподели пред медиите, че не планира „резки промени” в настоящия състав на екипа на МФ. „Ще направя всичко възможно да запазя възможно най-много хора”, заяви още новият служебен финансов министър.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *