Кирил Петков в специално обръщение: Ще подкрепим Украйна с военно-логистична поддръжка

България отблизо

Премиерът Кирил Петков обяви, че България се присъединява към другите страни в ЕС и НАТО, които ще подкрепят Украйна с хуманитарна помощ и военна-логистична поддръжка.

„Днес искам още по-ясно да изразя острото осъждане на руската агресия върху Украйна. Това е братоубийствена война. В момента от двете страни млади войници – вече няколкохиляди, са загинали. Едновременно с това имаме и доста цивилни жертви, а и много голяма част от цивилното население в Украйна се крие по спирките на метрото и всеки ден и всяка нощ очаква да има унищожение на техните домове”, коментира премиерът Петков.

Министър-председателят увери, че е направен пълен списък на българите в Киев, които искат да се евакуират.Техният брой е 140. 30 са в посолството. Изчаква се зелен коридор, за да бъдат изтеглени.

„Българското правителство не може да стои със затворени очи, когато виждаме мирни граждани под такъв голям риск в тази братоубийствена война. Толкова е жалко как един лидер стои в безопасност на дългата маса, а млади войници, заради неговите ужасяващи решения, загиват”, подчерта Петков.

Министър-председателят уточни, че България се присъединява към другите страни в ЕС и НАТО, които ще подкрепят Украйна с хуманитарна помощ и военна-логистична поддръжка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *