Караянчева издаде кого ГЕРБ ще извади срещу Радев на президентските избори

България отблизо

Председателят на парламента Цвета Караянчева упрекна президента Румен Радев в липса на диалог с институциите и го призова да направи първата крачка.

Според нея заявката на Румен Радев за втори мандат няма да повлияе на парламентарните избори през април, но ще ангажира ГЕРБ да излезе със силна своя кандидатура.

Тя коментира това в Кърджали  уточнява БНР. Според Караянчева заявката на президента за нов мандат е изпреварващ ход:

„Тъй като тръгнаха слухове в пространството, че г-жа Йотова ще бъде номинирана от БСП за президент, мисля че той, по този начин иска да се застрахова и да получи подкрепата на БСП като обяви тази ранна своя заявка“. /Което е пълна лъжа/

Цвета Караянчева коментира и искането на държавния глава за промени в изборния закон: „По много от темите, които застъпва президентът, много дълго е дебатирано и все още не може да се намери решение. Не може да се прави политика на инат“.

За критиките на Радев към парламента Караянчева каза: „Президентът за всичките 4 години дойде един път в парламента, за да може да нахъса протестиращите и това беше на 2 септември“.

Кърджалийската политическа звезда намекна, че кандидатът на ГЕРБ за президент ще е много силна и авторитетна фигура. Което в нейните очи означава Бойко Борисов.

Междувременно в общественото пространство се спрягат имената на Лиляна Павлова, Томислав Дончев и даже на Десислава Атанасова.

В социалните мрежи вече коментират, че може да се върне Цецка Цачева на хоризонта, или да се избута напред доста напористия депутат Тома Биков.

Tagged

5 thoughts on “Караянчева издаде кого ГЕРБ ще извади срещу Радев на президентските избори

  1. Как се страхуват като нямат алтернатива срещу него и твърдят в отчаяние какво ли не уж било!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *