Карадайъ: С анти-ДПС постановки идват на власт, с анти-ДПС кампанията ще си отидат от властта! Мутрите не са при нас!

България отблизо

С анти-ДПС постановки идват на власт, с анти-ДПС кампания се задържат на власт и си тръгват от властта и с анти-ДПС риторика се опиват да станат център на медийния интерес.

Преди 11 години ДПС предупреди най-лошото е мутризацията на политиката

30 години нашата мисия е да сме пазители на целостта на страната, на мира и стабилността, гарант на свободата.

Отлагането на решението на кризата днес може да е с по-тежки последици утре.“

 

Това заяви в извънредно изявление председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

 

От партията са възмутени от посегателството върху сградата им по време на протестите.

 

Десетки декларации получихме от нашите структури в страната и европейската либерална общност. След като организаторите на протеста срещу правителството решиха, че могат да насочат протеста срещу ДПС – опозиционната партия. Трудно е да се приеме за нормална ситуацията, при която протестиращите в името на законността си позволяват да поругават национални символи като герба и трибагреника, каза на пресконференция лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

 

Трудно е да се обяснят такива процеси, те показват липса на ясна визия, идеи в организаторите на протеста. Анти-ДПС кампаниите обикновено означават това – опит за акумулиране на енергия. Нашите структури остро осъждат този вандализъм, който няма място в демократична България по време на мирен протест, добави Карадайъ.

ДПС е национално отговорна партия и от създаването си, ДПС неотклонно изпълнява своята мисия. Приоритетите на България са НАТО и ЕС, това е факт днес, но доколко гражданите и обществото, политиците и управляващите, и опозиция, и протестиращи сме европейци и споделяме европейските ценности.

 

Преди 11 г. ДПС предупреди най-лошото е мутризацията на политиката. От 4 години ДПС последователно иска оставката на това правителство. Организаторите на протеста, които до вчера бяха клакьори и клиентела на ГЕРБ, днес се сетиха и направиха голямо откритие – протест срещу властта пред централа на опозицията с поругаване на национални символи, добави Карадайъ

 

Мустафа Карадайъ изтъкна, че е трудно логично да се обяснят такива процеси, които показват липса на перспектива, липса на ясна визия, липса на идеи в организаторите на протеста.

 

„Още през 1991 година ние, от ДПС, определихме приоритетите на България НАТО и ЕС. Това днес формално е факт, но доколко гражданите, гражданското общество и политиците – и управляващи, и опозиция, и протестиращи, сме европейци и споделяме европейските ценности“, добави председателят на ДПС.

Призивът ни за диалог и за търсене на изход от политическата криза, съчетана със здравна, социална и икономическа криза, не беше чут от различните страни на барикадата“, добави още той.

„30 години нашата мисия е да сме пазители на целостта на страната, мира, сигурността и демокрацията. Гарант за правата и свободите на българските граждани. За достойното място на страната ни в европейското семейството. В тази ситуация единственото разумно поведение би било диалог за намиране на решение за излизане от политическата криза. Спешни и решителни действия с цялата отговорност на политици и държавници. Докато не е станало късно. Отлагането на решението на кризата днес, може да е с по-тежки последици утре“, добави още Карадайъ.

 

Карадайъ коментира частичните местни избори, като заяви, че на първи тур ГЕРБ спечелили на 9 места, а ДПС – на 7.

Той се обърна задочно към ГЕРБ заради твърдението, че са разгромили и разбили на вота. ДПС имаше 10 кандидати, спечели със 7 – може да ползваме същата терминология, но няма, добави председателят на ДПС.

 

И се оплака, че Бойко Борисов и кметът на Бургас Димитър Николов правили агитация в изборен ден – „да ги бием в Айтос“.

 

„От избори до избори се готвим”, каза за финал Карадайъ след въпрос как ДПС ще навакса загубени 100 000 гласа според социологически проучвания.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *