Кандидатът за финансов министър насмете Татяна Дончева! Докарвам си по 15 хиляди месечно, зная как да управлявам финанси!

България отблизо
Ролята на независимият експерт, какъвто съм аз, е да подпомага съдът да вземе справедливо решение. Независимият експерт е изключително важна фигура в целия съдебен процес. Достатъчно добре платени са платени и могат да се издържат само от тази си дейност. Но моята биография е малко по-голяма и аз, освен това си качество, имам и други квалификации и се издържам от други доходи. Между 8 и 10, до 15 хил. лв. средно месечно може да си докара едно такова вещо лице.

Това каза пред Нова телевизия предложеният за финансов министър от „Има такъв народ“ Пламен Данаилов, председател на контролния съвет на Комисията на независимите оценители в България. Коментарът му дойде след критики от страна на Татяна Дончева от „Изправи се.БГ! Ние идваме“.

 

„Искам да обърна внимание на хората, които до момента са между капките. Предлага се държавните финанси да управлява един човек (Пламен Данаилов), който в последните години си вади хляба като вещо лице в Софийския градски съд. Твърдя, че няма как с доходи на вещо лице в СГС вие да се издържате. Същевременно те не казват кой къде е работил в последните 10-15-20 години. Задължително е всички от кабинета да се знае къде са завършили, къде са работили, с кого са работили“, заяви тя.

 

Според Данаилов думите на Дончева са на човек, който очевидно не познава съдебната система.

 

Данаилов разкри и кога му е предложено да поеме финансовото министерство: „В нашата партия всичко се случва практично. Постът ми бе предложен веднага след края на първия проектокабинет. Въпросът защо спряганият за първоначален финансов министър Мария Бойчинова е отпаднала, не е към мен. Той е към ръководството на партията.“

 

„Познаваме се с останалите хора, предложени за министри. С голяма част от колегите предните три години сме работили денонощно за изготвяне на програмата, с която се явихме на изборите. Зад тази програма стои изключително много труд“, категоричен бе той.

 

Данаилов отказа да се явява като говорител на Петър Илиев и не коментира казуса с него. „Няма съмнение в сряда как ще гласува парламентарната група на „Има такъв народ“. Всички ще подкрепим министър-председателят, структурата и състава на Министерски съвет“, бе краткият му отговор дали подкрепя кандидатурата на Петър Илиев за вътрешен министър.

 

Що се отнася до първоначалния кандидат за правосъден министър: „Оттеглянето му беше решение на самия г-н Момчил Иванов. Така е преценил. Морално и достойно е неговото решение. Познавам лично новият кандидат г-н Атанасов от доста години. Изключителен професионалист с богат опит е. Познава много добре всички проблеми в съдебната система. При всички положение би успял да се прави“, смята Пламен Данаилов.

 

„Не знам да се обмислят още смени“, лаконичен бе той във връзка с възможни промени в състава на кабинета в последния момент.

 

„Най-вече очакваме подкрепа от партиите, с които имаме обща визия и обща цел да се случат всички промени и реформи, които са заложени – всичко това, за което бяхме близо година на площада. Всеки народен представител в сряда ще гласува по съвест“, смята кандидатът за министър.

 

„Диалогът никога не е спирал“, категоричен бе той.

 

Според него вероятността за нови избори е голяма.

 

„Не е добре да влезем в 2022 година без приет бюджет. Не е фатално“, отбеляза депутатът от „Има такъв народ“.

 

„Актуализацията на бюджета, предложена от служебния кабинет, прилича на нещо, което е съставено набързо без да са отчетени редица факти. За първи път от доста време фискалният съвет съгласува с особено мнение, тоест не съгласува предложената актуализация“, отчете Данаилов. Според него всички промени трябва да се правят детайлно и да бъдат добре обмислени. „Промяна сега дава отражение в следващите години“, предупреди той.

Tagged

1 thought on “Кандидатът за финансов министър насмете Татяна Дончева! Докарвам си по 15 хиляди месечно, зная как да управлявам финанси!

  1. Ситуацията се изясни. Голямата кланница предстои. Слави, стой и гледай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *