Йончева УДАРИ Цацаров с имунитета, Марешки дава ЗАДЕН!

България отблизо

Елена Йончева, подкрепена от Корнелия Нинова и цялото ръководство на БСП, веднага се отказа от имунитета си като народен представител. Но сега следва по-страшното за ГЕРБ.

Като научи в какво конкретно я обвиняват, бойната журналистка ще попилее Цацаров и Борисов, който наднича зад него.

Не сме решили още дали да се откажем от имунитетите си. Може и да не се откажем, за да видим кои са тези, които искат да ни бъде свален имунитета.

Това каза пред журналисти лидерът на „Воля“ Веселин Марешки по повод искането на главния прокурор Сотир Цацаров да бъдат свалени имунитетите на него, Кръстина Таскова и Пламен Христов, предаде репортер на Агенция „Фокус“, цитиран от Епицентър.

„Принципно бях готов да си дам имунитета. Първичната реакция на Кръстина Таскова е, че ние всъщност не се чувстваме виновни и искаме да видим кои са тези, които имат интерес имунитетът ни да бъде свален“, заяви той. „Разбираме, че са разпитани 90 свидетели, от които 85 са казали, че никой по никакъв начин не ги е изнудил. Принудили са по някакъв начин 2-3-ма да кажат обратното“, посочи Веселин Марешки.

„Сменили са члена, по който сме си дали имунитета предния път. Сега искат да си го дадем по друг член отново“, уточни той. „Тогава казахме, че за да не ни разиграват такива циркове, си сваляме имунитетите по всички членове от целия НК“, обяви лидерът на „Воля“. „Няма нищо ново, просто сменят члена. Първия път са се объркали. Цяла година разследват за някакво изнудване и не намират нищо. Сега са решили, че е изнудване за нещо друго“, каза още той.

Истината е, че Марешки увърта по килифарски. Вероятно защото бизнесът му с аптеките и бензинът съвсем не са чисти. И ако нашите съдилища бяха независими от изпълнителната власт, аптекарският бос сигурно отдавна щеше да търка наровете.

barikada.info

Tagged

1 thought on “Йончева УДАРИ Цацаров с имунитета, Марешки дава ЗАДЕН!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *