Искате да хапвате хем вкусно, хем полезно? Тогава това е за вас

Лайф зад паравана

На практика всеки човек обича да похапва вкусно. Трудно е да се придържаш към строго меню, когато си заобиколен от вкусотии.

Но често хората дори не подозират ползата за здравето от някои продукти, смятайки ги за вредни.

Предлагаме ви да хвърлите различен поглед към тези 5 храни. Можете да ги консумирате с удоволствие и нито капка вина всеки ден.

1. Хляб

Всички обичат въглехидратите. От детските си години сме приучени, че хлябът е отрова за здравето – източник на прекалено много калории. Трябва да знаете, че пълнозърнестият хляб изобилства от полезни вещества, които липсват в менюто на мнозина. Например протеини, фибри, витамини от група В и антиоксиданти.

2. Масло

Може да ви звучи невероятно, но е факт. Свикнали сме да смятаме, че маслото е ужасно от гледна точка на здравословното хранене. То обаче е богато на мастноразтворими витамини и мастни киселини. Те се отразяват положително върху човешкия организъм.

3. Кафе

Истинските фенове на кафето в момента ликуват. Този продукт е богат на антиоксиданти. Разбира се, не бива да се злоупотребява с него, тъй като съдържа и ред вещества, които се отразяват негативно върху работата на човешкия организъм. Например може да провокира повишено кръвно налягане или безпокойство.

4. Фъстъчено масло

Този факт провокира възторг у всички жители на САЩ. Там фъстъченото масло е на особена почит. Този продукт е отличен източник на протеини и на практика понижава риска от исхемична болест на сърцето. Консумирайте натурален продукт без добавена захар.

5. Авокадо

Хората смятат, че авокадото е прекалено мазен продукт. Те пропускат да отбележат какъв е произходът на тези мазнини – те са полезни. Те спомагат за усвояването на съдържащите се в плода антиоксиданти.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *