Инициативен комитет издига Румен Радев за президентските избори, печели от първия тур

България отблизо
Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите президентски избори. Това обяви днес вицепрезидентът Йотова по време на официално посещение в Свищов. По думите ѝ в него ще участват хора с най-различни политически цветове, но сред тях водещ ще бъде цвета на България, предава БГНЕС.

Вицепрезидентът коментира и новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, като по думит ѝ той ще привлече младите хора, които търсят своята реализация.

 

„Струва ми се, от първите заявки, по-скоро това ще бъде една центристка партия, която много ми прилича на начина, по който през 2017 г. стартира партията „Франция напред“ на г-н Макрон. Много ми прилича на програмата на „Граждани в Испания“, това също е центристка партия. Вероятно тези млади хора ще търсят своята политическа реализация в този спектър. Днес ние ще започнем конструирането, то вече е в много голяма степен готово, на нашия инициативен комитет, ще бъде обявен съвсем скоро, защото спазваме и съответните срокове, дадени от ЦИК. Ще видите, че там ще има хора от най-различни политически цветове“, коментира тя.

Според социологически проучвания, Радев ще спечели изборите от първия тур.

Причината е голямото одобрение, което има – над 65 процента и липсата на сериозна конкуренция.

Досега мераци за президентското кресло са заявили Александър Томов и Цвета Кирилова, което заедно едва ли бяха събрали 1 процент от гласовете.

ГЕРБ упорито крие кандидата си, но в партията им няма човек, който да се конкурира с Радев.

ДБ също търсят алтернатива, но засега не намират.

От БСП пък ще подкрепят досегашната президентска двойка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *