Илия Троянов: Политическият елит в България е фалирал и трябва да се маха. А народът е …

България отблизо
„България от 1989 г. насам почти не се е развила в най-важната посока на свободата, демокрацията и истинската социална справедливост.
Фактът, че 1/3 от българския народ е напуснал България или иска да я напусне, показва, че тук много хора не виждат възможност да оцелеят”, заявява писателят Илия Троянов, който живее в Германия, в предаването „Събуди се”.

„Това е доказателство, че проблемите на България – корупция, концентрация на власт – политическа или икономическа, континуитета на един елит, който по-рано беше номенклатурата, сега е един вид олигархия, мафия, всички тези неща пречат на развитието в България и всички данни и всички статистики показват, че България в европейската общност е на последно място и то с доста голяма разлика спрямо Румъния”, коментира писателят.

 

„Българският политически елит е напълно фалирал. В срок от почти 30 години той по никакъв начин не можа да развие тази страна, а това значи, че е трябвало да се махне”.

 

Според него обаче българският народ е много кротък.  И не се съпротивлява на нищо. Често и няма позиция, или направо си мълчи. „Има народи, като френския например, които са по-бунтовни””, коментира Троянов.

Tagged

1 thought on “Илия Троянов: Политическият елит в България е фалирал и трябва да се маха. А народът е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *