Илияна Йотова към Петков: Кои са ти господарите и те ли свикват у нас КСНС? Сбъркал си!

България отблизо
Вчера премиерът аргументира предложението си с международния натиск, но не даде възможност да чуем много аргументи – има ли промени в условията, има ли нови резултати от страна на Република Северна Македония? Какво ще е решението на президента за свикването на нов Консултативен съвет за национална сигурност за членството на Република Северна Македония в ЕС предстои да видим.

Това заяви пред Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова, след като вчера премиерът Кирил Петков отправи призив към държавния глава за свикването на нов КСНС, няколко месеца, след като такъв се проведе по същата тема.

 

“Вчера премиерът аргументира предложението си с международния натиск, но не даде възможност да чуем много аргументи – има ли промени в условията, има ли нови резултати от страна на Република Северна Македония? На 10 януари имаше почти 5-часово заседание на КСНС, след което излязохме с единна консолидирана национална позиция. Имаше два много важни елемента – че не можем да се обвързваме с конкретни срокове по отношение на даване на зелена светлина за започване на преговорите и че очакваме конкретни резултати. Ако премиерът е намерил аргументи в тази посока, беше редно да ги чуем”, посочи още Йотова.

 

По думите й през последните месеци има засилване на езика на омразата в западната ни съседка.

 

“Имаше нещо недоизказано във вчерашния видеозапис на премиера Петков. Имах усещане, че нещо наистина е станало – в края на работния ден, неочаквано се случи. Нещо имплицитно има”, заподозря Йотова.

Крайно време е да се свалят картите и да се разбере кой на кого е господар и кой на кого служи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *