Израел преговаря с Русия за покупка на големи количества ваксина „Спутник V“. А България…

България отблизо

Израел продължи днес опитите да си осигури ваксина срещу КОВИД-19, обсъждайки с Москва покупката на руската ваксина „Спутник V“, предаде Ройтерс. Разговарях с руския президент Владимир Путин за възможността да купим ваксина „Спутник V“.

Ще обсъдим това в близките дни, съобщи пред репортери израелският премиер Бенямин Нетаняху. Израел сключи през юни договор с биотехнологичната компания „Модерна“ за покупка на потенциална ваксина. Миналата седмица страната подписа друга сделка, с американската компания „Пфайзър“. И „Модерна“, и „Пфайзър“ съобщиха за обнадеждаващи резултати от изпитванията. Израел разработва и собствена ваксина, която, ако се окаже успешна, ще бъде готова да излезе на пазара до края на лятото догодина. Целта ми е да осигуря възможно най-много ваксини от най-много източници за възможно най-много наши граждани и то колкото може по-бързо, заяви Нетаняху.

В същото време България прави това, което й спуснат пряко от ЕС. Унгария също поиска руска ваксина, но ние дори не си помислихме да го направим. За да не ни обвинят в русофилство и незачитане на европейските ценности. Дали сме пари за тази, която се съхранява при минус 80 градуса, но не сме погледнали към другата, която се ползва много по-лесно.

Защо?

Нали уж мислим за народа?

Нека да има този народ избор с какво да се имунизира. Така и така взехте вече 13 милиона ваксини.

Но не!

Мислим за народа, ама друг път.

Политиците ни единствено мислят за джоба си и да запазят постовете си, угаждайки на всеки, който нещо им нареди!

Tagged

2 thoughts on “Израел преговаря с Русия за покупка на големи количества ваксина „Спутник V“. А България…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *