Изненада! Премиерът възложи на ДАНС да провери кои са „доброжелателите“ на Радев в сагата му с К-19

България отблизо

„Възложих на ДАНС и ДАР да проверят кои са тези „доброжелатели“, които искат да елиминират действията на правителството и на президента и да попречат на нещо, което е толкова важно за България“, изтъкна премиерът Борисов. „Ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем“, добави министър-председателят и изрази надежда да няма повече спекулации по темата.

„Абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на правителството е направено, така че не мога да приема каквато и да е критика, че не подкрепяме инициативата „Три морета“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Премиерът напомни, че още през август месец на срещата си в Блед със заместник помощник държавния секретар на САЩ Матю Бойс е изтъкнал ангажираността на правителството по темата. „Уверихме нашите партньори – 11 европейски държави, в пълната готовност на България да участва и с финансиране, и с проекти“, добави още Борисов. Премиерът обърна внимание, че сме шестата страна, която участва финансово в инициативата, след като на 2 септември правителството взе решение България  да участва с 20 милиона евро в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“.

Националната координация на формата от българска страна също е на много високо ниво като отговорността за това е дадена на вицепремиера Екатерина Захариева. „България вече реално работи по тази инициатива – с 20% закупуване на акции от терминала за втечнен газ в Александропулис. В момента на пълни обороти се работи по газовата връзка Юг-Север, която присъединява пристанището в Александропулис с нашата газопреносна мрежа и през нея ние можем да транспортираме газ на Север, на Запад, във всички посоки.

Подготвили сме газохранилищата. Разширяваме за втечнен газ“, подчерта премиерът Бойко Борисов. „Тук не е само газовите връзки, тук са магистралите, жп линиите, интернет свързаност на целия регион, суперкомпютъра, който януари месец ще влезе в действие“, добави още министър-председателят.

„Подготвихме абсолютно всичко необходимо за посещението на президента Радев в Естония и за домакинството на България в инициатива догодина. Нещо повече – на този ден, когато президентът Радев беше в Естония, по телефона се обади заместник-държавният секретар Кийт Крач, който още веднъж благодари и още веднъж потвърдихме пълното съдействие и ангажираност на България в тази инициатива“, заяви  Борисов.

И добави, че ще се търси кой е спретнал скандала с Радев.

Всъщност не е много трудно да бъде намерен авторът на клеветническата статия.

Тя тръгна от сайтовете ПИК и БЛИЦ, а останалите я препечатаха.

Като се има предвид кой е собственикът на тези медии, Борисов просто трябва да се огледа около себе си.

А може би и в огледалото!

Tagged

2 thoughts on “Изненада! Премиерът възложи на ДАНС да провери кои са „доброжелателите“ на Радев в сагата му с К-19

  1. ХА-ХА-ХА…
    .
    Великият Български Народ е казал…:
    – „Който гроб копае другиму, сам пада в него…!!!“
    .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *