Изненада: Президентът връчва мандата на ИТН! Вижте кой ще е новият премиер!

България отблизо

Пламен Николов влезе заедно с председателя на групата на „Има такъв“ народ Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Филип Станев и Станислав Балабанов, плюс зам.- шефката на парламента Виктория Василева. Преди минута те прекрачиха прага  на „Дондуков“ 2,  за да получат мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

 

Той ще има една седмица да проведе консултации и да представи в парламента състав на кабинет, който трябва да събере 121 гласа в Народното събрание, за да има България редовно правителство. Ако това не се случи, президентът Радев ще трябва да връчи мандат за съставяне на кабинет на предложен от ГЕРБ кандидат за премиер. Ако и втората сила в парламента не успее, държавният глава дава мандат на парламентарно представена партия или коалиция по свой избор. При трети провал, президентът трябва да разпусне 46-ото Народно събрание и да определи дата за нови предсрочни избори. Те трябва да се проведат в срок до месеца.

Пламен Николов е депутат от ИТН от Шумен. Той е доктор по философия на правото, политиката и икономиката. Учил е и в Австрия и Сан Франциско. Кариерата му обаче е свързана с бизнеса, работил е с големи клиенти като Амазон, Интерспорт, ЕМАГ и др. Оглавява офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка, като отговаря за връзките с над 600 клиенти.

Пламен Николов отговаря за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара със 600+ търговски B2B партньора. Осигурява постигането на всички планирани стратегически корпоративни и търговски цели на компанията в съответните пазари. Управлява всички процеси в компанията, свързани с търговския оборот, разходния баланс, ЧР, финансовите потоци и маркетинг дейността.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *