Изненада: И в парламента се сбиха за маските! Ето какво се случва!

България отблизо

Със забележки към депутатите без маски започна пленарното заседание, предаде  Агенция „Фокус“.

В процедурно изказване по начина на водене на парламентарното заседание, Петър Петров от „Обединени патриоти“ призова да се промени Правилника за дейността на Народното събрание. Според него трябва да бъдат отстранявани тези депутати, които не носят маски.

Петров обърна внимание на колегите си от групата на БСП, които не носеха маски. Той им припомни, че може би така се е заразил и депутатът Драгомир Стойнев от БСП, който сигурно не е спазвал ограниченията и  в много от случаите е бил без маска, както впрочем и много негови колеги от различни парламентарни групи.

 

Председателят на парламента Цвета Караянчева му отговори, че може би не трябва да се достига чак до промяна на правилника, тъй като всичко е въпрос на съзнание. Петров от своя страна постави въпроса доколко отговорни са депутатите към своята работа, която народът им е възложил.

Той дори допусна, че някои от народните избраници може неволно или умишлено да използват създалата се ситуация около коронавирусната пандемия, за да търсят извинения за перманентните си отсъствия от пленарна зала.

След пререканието, народните представители, които не си бяха сложили маските напуснаха пленарната зала. Единствен остана Росен Малинов от БСП.

„Г-н Малинов ще ви помоля да си сложите маската, която квесторът току-що ви донесе. Или ще ви помоля да напуснете залата“, призова го Цвета Караянчева.

 

Народният представител обаче отказа маската на квестора и напусна пленарната зала.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *