Изненада! Борисов ще вземе мандата и ще направи кабинет. Ето кой разкри ходовете му

България отблизо

За да се коалираме с някого, то трябва да има съвпадение на основните ни цели с неговите. До момента не сме видели такъв. Това заяви в ефира на БНТ и „Денят започва“ лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той отсече, че патриотичните формации у нас само паразитират и с много компромиси се опитват да влязат във властта.

„Подкрепата за казионните патриоти пада, откакто „Възраждане“ се появи в политиката. Това е провал за тях“, категоричен е той.

Според него има много сериозно разочарование сред патриотичните избиратели. „Утвърдихме се като най-голямата патриотична партия“, отсече той.

По думите му партията му се е представила много добре зад граница, защото там няма купен и корпоративен вот.

„Нашите виждания съвпадат с тези на страшно много българи. Политиката е сделка – казваш, че ще направиш нещо, избират те, правиш го и след това ще те изберат пак“, смята Костадинов.

Възможно е да има правителство, защото партиите, които са в парламента, може да подкрепят един кабинет. Той обаче ще е с ниска степен на доверие и това ще доведе до максимум 6-7 месеца живот на подобен кабинет„, прогнозира той.

По думите му при евентуален трети мандат може да се получи някакъв широк консенсус, както със служебния кабинет. „И това обаче няма да просъществува дълго. Силите в парламента просто са така разпределени“, каза Костадинов.

Според него има шанс Борисов да направи кабинет: „Той прави неочаквани ходове. Дори да е слаб кабинетът му, той може да реши да се пробва“, каза той.

„Ако все пак има кабинет, на която и да е формация, то той ще е плод на сериозно политическо кръвосмешение. Всеки може да се разсърди и да оттегли подкрепата си. Избори очаквам най-късно на пролет, но може дори да не се направи кабинет и в момента“, каза Костадинов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *