Извънредно! Цялото Изпълнително бюро на БСП подаде оставка!

България отблизо

Цялото Изпълнително бюро подаде оставка. Решихме да свикаме присъствен национален съвет и да изберем ново Изпълнително бюро. Аз няма да подавам оставка. Това заяви на пресконференция в централата на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова

Тя говори за пръв път след като в неделя се проведоха парламентарните избори и за сега е почти сигурно, че Столетницата ще остане на трето място във вота след коалицията ГЕРБ-СДС и „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

„Бях избрана преди 6 месеца с огромно мнозинство. По-важното е формирането на кабинет, може да се наложат и предсрочни избори“, продължи червената лидерка.

„Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ под каквато и да е форма.

Експертно правителство – нека се даде първия мандат. Ще гласуваме против тяхно правителство. Когато дойде втори мандат, ще решаваме конкретно за всеки казус. Принципно сме за анти ГЕРБ коалиция“, категорична е Нинова.

„Поставихме си цел да сме първа политическа сила. Не я постигаме. За нас това е тежка загуба. Апокалиптичните картини, които се чертаят за БСП, са пресилени. Били сме в такова състояние, излизали сме от него. Гледаме напред. Разбира се, днес няма да използвам клишетата, ние тепърва ще анализираме, ще видим. За нас причините са ясни“, каза още Нинова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *