Извънредно: Радев каза за датата на изборите и ще подкрепи ли проекта на Кирил Петков!

България отблизо

Първо, искам да поздравя ръководството на ВМА за създаването на уникален на целия Балкански полуостров център за военни медици. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти след посещение във ВМА.

„Аз мисля, че неуспехът на нашите народните представители да излъчат за пореден път правителство не изчерпва отговорността им. На дневен ред не са изборите, а дали ще успеят да се мобилизират да свършат част от работата. Трябва да се актуализира бюджета. Сигурен съм, че няма да оставят работещите, пенсионерите и бизнесите без пари. Има важни закони, които трябва да се гласуват“, каза той.

„Зависи как народните представителите ще организират работата си, така че да изпълнят поне най-важната част от задачата“, допълни президентът.

„Аз неведнъж заявих, че смесване на изборите е против духа на Конституцията и смесва отговорностите. Трябва да отчетем обаче факта, че кризата се задълбочава и трябва да принудим българите да гласуват 3 седмици подред. Ще търся рационален баланс.

Темата за служебния кабинет не е на дневен ред. Има още време до разпускането на парламента и това правителство има да свърши още работа. С него исках да покажа, че е възможен нов модел и стил на управление. Мисля, че този модел се оказа успешен и показа сериозен резултат“, обясни още той.

Той коментира и политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев: „Твърде много се говори за тази хипотеза. Рано е да се коментира. Всеки, който търси политическо решение, трябва да търси подкрепа преди всичко сред гражданите.“

Президентът е огорчен  от безотговорното поведение на депутатите.

Tagged

1 thought on “Извънредно: Радев каза за датата на изборите и ще подкрепи ли проекта на Кирил Петков!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *