Извънредно! Протестиращи нападнаха Тошко Йорданов и Антоанета Стефанова пред президенството

България отблизо

„Казали сме, че няма да правим безпринципни коалиции“. Това заяви номинираната за премиер от „Има такъв народ“ Антоанета Стефанова минути след като върна мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

„Още в началото преди изборите ние заявихме, че няма да правим коалиции с партии на статуквото – това е факт. В момента ние нямаме необходимия брой депутати за съставяне на правителство и това е очевидно. Така че беше ясно, че ние правителство няма да правим“, заяви от своя страна председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

„Много близко до здравия разум е, че този парламент най-вероятно няма да изкара повече от един месец. Което означава, че в този месец трябва да се направи най-необходимото, а това е да има горе-долу нормален изборен закон за следващите предсрочни избор“, каза Йорданов.

„Мажоритарни избори за един месец не могат да се направят. Всички лъжи, които бяха изречени, че „Има такъв народ“ се отказват от мажоритарни избори вчера лъснаха, защото в Правна комисия единствените, които предложиха на следващите избори да има мажоритарен вот, беше партия „Има такъв народ“.

Всички гласуваха против, включително представителите на ГЕРБ, които до онзи ден знаете какви циркове разиграваха в пленарна зала“, поясни Тошко Йорданов.


Снимки: Георги Колев, БЛИЦ

Той каза още, че партията няма да подкрепи кабинет на БСП.

Пред „Дондуков“ 2 имаше и протестиращи от ВМРО срещу промените в Изборния кодекс за гласуването в чужбина, прокарвани от ИТН, ИМВ и ДБ, които скандираха: „турци сте“, „еничари“, „турски мекерета“ и „Мултигруп“.

Хората от шествието се опитаха да се саморазправят с народните представители, но полицията предотврати по сериозни инциденти

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *