Извънредно! По заповед на Кирил Петков България затвори всички пристанища за руски кораби!

България отблизо

От 00.00 часа на 16 април 2022 г. достъпът до българските морски и речни пристанища е забранен за всички плавателни съдове, регистрирани под руско знаме, както и за всички плавателни съдове, които са променили своето руско знаме или регистрация към знамето или регистъра, на която и да е друга държава след 24 февруари 2022 г. Това съобщиха от „Морска администрация“.

Забраната се въвежда на основание чл. 3да, параграфи 1 и 2 от Регламент (ЕС) 2022/576 на Съвета от 8 април 2022 г. за изменение на Регламент (ЕС) № 833/2014 относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна (ОВ L 111/1 от 8.4.2022 г.).

Подробна информация относно ограничителните мерки по отношение на Руската федерация е достъпна в рубриката „Нормативни актове“, раздел „Право на Европейския съюз“, подраздел „Ограничителни мерки“.

С текста на заповедите на директорите на териториалните дирекции на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и капитани на пристанищата, с които е постановена забраната за достъп и са уредени случаите и условията, при които може да бъде приложена дерогация от тази забрана, можете да се запознаете ТУК.

Всичко това идва след като Кирил Петков беше в Брюксел, а след това набързо учреди партията си ПП.

Той отново не попита българския народ и българските фирми колко ще изгубят от тази забрана.

По данни на хотелиери, сезонът ще е провал, а тежката промишленост ще затвори заводи заради липса на суповини.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *