Заформя се нова ГАВРА с народа! Ето какво ИЗМИСЛИХА сега!

България отблизо

Среща с президента Румен Радев поиска управителният съвет на НСОРБ, за да представи мотивите за необходимите промените в данъка за автомобилите.

Това стана ясно по време на заседание на УС на сдружението.

По думите на председателя на сдружението и кмет на община Велико Търново Даниел Панов, цитирани от news.bg,  тази тема е силно манипулирана. Той поясни, че още през 2015 г. Общото събрание на НСОРБ е гласувало концепция на изцяло нов Закона за местни данъци и такси.

Чрез добрата комуникация с правителството в последните години успяхме да променим някои неща в закона, като едно от тях беше за данъка на автомобилите, каза Панов. Той допълни, че това е една от мерките, които ЕС прилага най-вече за чистотата на въздуха.

Тези празни приказки на кметовете, напълно лишени от връзка с горчивата българска действителност, предизвикват само гняв. Освен кмета на Велико Търново, и бургаският кмет каза, че така било в Европа. Горанов пък се изкашля онази вечер, че акцизът на горивата е директива на ЕС.

Явно тези хора не могат да измислят нищо друго, освен да се крият зад плашилото ЕС. Изглежда Борисовите пудели така и не разбраха, че българите мразят ЕС толкова, колкото и тях. Понеже тези две мафии – българската и чуждата – разбиха държавата и ограбиха икономиката ни.

Пуделите са в пристъп на някакво умствено заболяване, защото не разбират, или не искат да разберат, че всички в България искат да си купят нови коли. И ако бяха богати като кметовете, със сигурност щяха да си купят. Кой не иска нещо новичко?

За съжаление, България е най-бедната страна в Европа. И това се дължи на правителството и на кметовете, които много добре си комуникирали с него. Само че тази „комуникация“ вместо да води до напълване джоба на обикновените граждани, води до неговото тотално изпразване.

Пълнят се джобовете само на кметовете и техните приближени фирмаджии. При това положение, не е ли връх на цинизма, кметовете да каканижат, че увеличаване данъка на колите, увеличаване акциза на горивата и увеличаване на гражданската отговорност щяло да подобри…екологията?!

Щеше да е смешно, ако не беше толкова страшно за хората.

Може ли човек, който е с всичкия си, да говори, че увеличаване данъка на колите щял да накара хората да си купуват нови коли?! Това е толкова абсурдно, че и психиатър няма да може да го коментира.

Следователно, нашите управници, и по общини, и в центъра вече не са и за психиатър. Те са направо за затвора.

Затова хората излязоха на улицата. Защото данъците, които се увеличават като лавина, ги съсипват. И ги убиват физически.

Но това ще го разбере само нормален човек. А нашите кметове, които си живуркат в жилищни комплекси от затворен тип, с басейни, джакузите, мацки и всякакви други екстри… Те няма да разберат никога защо увеличаване на данъка, няма да накара бедния да си купи нова кола.

Защото не знаят какво е да нямаш пари. Не знаят какво е да свързваш едва-едва, двата края. Защото се оядоха.

Затова хората не ги искат. И ще ги съборят, заедно с правителството.

Автор Иво Македонски  

 

Tagged

1 thought on “Заформя се нова ГАВРА с народа! Ето какво ИЗМИСЛИХА сега!

  1. Чист въздух – много хубаво! Аз нямам автомобил, но на кого не му е ясно, че заради цените на горивата поскъпват всички цени? Даниел Панов да каже има ли някакъв изобщо контрол в ремонтните дейности във Велико Търново. В старата част вече и пешеходци не може да се движат! В района на Първа гимназия, например, буквално изрязаха достъпа до спирките, а новите тротоарите са непроходими от строителните…останки – разбирайте планини от камъни, цимент и др., които така си останаха да се превърнат в двуметрови планини като навали сега сняг… И без ремонти там не може да се върви през зимата. А сега, и да си алпинист – няма как! Да не говорим за една камара паднали и куцащи хора в изкопаните и необезопасени дупки в различни части на града. Това умишлено ли се прави? Ще се прибираме пеша по ледените стръмни улици, сред колите, с мизерните си заплати, характерни за града на свръх високи цени… и ще се молим по-бързо да се свърши… А те ще си вземат сигурно украинци и молдовци след нас! Успех с качествата на новата работна ръка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *