Забъркаха президента Радев с Доган! Политическа помия заля екрана! Кой се страхува от държавния глава? Вижте сами

България отблизо
Неадекватно е в новогодишното си слово президентът Румен Радев да говори за бедност, социално неравенство, за починали и пострадали хора. Той рекламира проекта на Доган.

Това заяви бившият съветник на президента Плевнелиев  Румяна Коларова пред Нова телевизия, където заедно със социолога Михаил Мирчев коментираха дали думите на президента Румен Радев в новогодишната нощ са били слово или политическа реч.

 

Румяна Коларова предполага, че началникът на кабинета пише речта на президента. Безспорно обаче последната дума я има Румен Радев, обясни тя. Според нея поведението му е абсолютно непристойно.

Мирчев обаче заяви, че е изключително изненадан от страстния гняв към речта на Радев и заяви, че той нищо особено и обидно не е казал.

 

Румяна Коларова коментира броя на думите и изреченията в новогодишното слово на президента обявявайки първия и третия параграф от него за неадекватни. Според Коларова президентът Румен Радев е рекламирал политическия проект на Ахмед Доган.

 

За Радев и тези около него – формацията А-спекто, Русия  е идеал и за нея не е имало критика в новогодишната му реч, заяви още тя.

 

Не е хубаво да критикуваш с думите на политическата  опозиция. Лошото е това което Радев рекламира – отказ от егоизма. Това не е европейската демокрация, смята Коларова.

 

Запитана кого нарича „формацията А-спекто“  Коларова обясни, че няма да ги назовава, но самият началник на кабинета на Радев е ключова фигура в този кръг, а друг от тях е неин студент.

 

Защо трябва да превръщаме Доган в звезда. В своята безпомощност той подхвърли идеята за програмен кабинет. Сега за да се рекламира Доган към него се привързва президента, коментира твърденията на Коларова социологът Михаил Мирчев.

На реплика от страна на Михаил Мирчев,  че не е сериозно да се коментират подобни теми като Доган и А-спекто вместо да се говори за предстоящите събития в Европа и страната, Коларова избухна „Мишо, подлагаш на сина си, който е острието на БСП“.

Политиката се прави от осъзнатите маси, които са надмогнали егоизма си – това съм го учила по научен комунизъм, но не искам да го чувам от президента. Нямам нищо против да бъде критичен, но не по този начин, каза още Коларова.

Не знам по-недостойно поведение от това на президента. Вземете словото на кралицата  – кратко и неясно, но с ясно послание, така се прави обръщение, не като това на Радев.

В момента имаме парламент арена – там се сблъскват, правят цирк. Има много слабости това управление, но то е демократично. Не е важно кой какво е каже в новогодишното си обръщение, а какво ще кажат хората на изборите, завърши Коларова.

Tagged

3 thoughts on “Забъркаха президента Радев с Доган! Политическа помия заля екрана! Кой се страхува от държавния глава? Вижте сами

  1. Моето скромно мнение и при цялото ми уважение към ПРЕЗИДЕНТА, е че новогодишната му реч бе на 100% вярна от към фактология, но не и беше мястото и времето за произнасяне там ! Вярно е, че всеки друг от предишните, повече или по- малко неволно или не, вместваха в речите си „скритите“ си партийни пристрастия ! …

  2. Ognian Aleksandrov Моето скромно мнение и при цялото ми уважение към ПРЕЗИДЕНТА, е че новогодишната му реч бе на 100% вярна от към фактология, но не и беше мястото и времето за произнасяне там ! Вярно е, че всеки друг от предишните, повече или по- малко неволно или не, вместваха в речите си „скритите“ си партийни пристрастия ! …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *