Жан Виденов: Ще пренаредя фигурите по политическата шахматна дъска! България трябва да бъде с Русия!

България отблизо

Никога не съм се крил зад нищо. Това увери бившият премиер Жан Виденов на пресконференция в БТА, посветена на представянето на състава, целите и задачите на коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“ за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли. По този начин той отговори на призивите на журналистите да не се крие и да отговори на въпросите.

Това, което е провокирало Жан Виденов и го е накарало да се върне в политиката, са настоящите политически лидери и лица, заради които иска да върне доверието на хората в политиката.

Коалицията не е водила разговор с БСП, нямат и намерение да водят, обяви организационният секретар на коалицията Иван Атанасов.

„Ние имаме да решаваме една задача – да върнем България в демократичния път, в която гражданите, фирмите, бизнесът и всички могат да се основават на законите, да отстояват своите интереси и да имат справедлива среда, в която да показват какво могат“, подчерта Атанасов.

От своя страна доскорошният високопоставен член на БСП Красимир Янков подчерта, че се изправяли в една трудна ситуация срещу партиите на статуквото и парите на задкулисието. Тези избори се очертават избори на коалициите с демагогия, скандал след скандал, открои Янков.

Коалицията „Ляв съюз за чиста и свята република“ си е поставила за цел да бъде единствената политическа формация, която залага на политическите идеи за предсрочните парламентарни избори на 11 юли, като Атанасов обяви, че ще бъде създадена партия след изборите.

Ние тръгваме на политическа битка и искаме да върнем идеите, политическото в политикатаполитическият език, да се спори по политически идеи за идеологии и политики , а не за тъмната страна на живота, закани се Атанасов.

Той заяви, че левицата е разгромена и не била представена в последното Народно събрание. Коалицията имала шанс да разбие олигархичния модел, който тормози България 30 години.

Хората на Жан Виденов ще съхраняват автентичната история, националните традиции и традиционното българско семейство

Имало заплаха за България, за нейната териториална цялост, остатъчен суверенитет и провокациите, които се отправят към Русия заради влошените отношения с всички съседни страни, подчерта Атанасов.

Коалицията е лява, събира комунисти, социалисти и социалдемократи. В нея влизали още изявени патриоти и като партии, и като личности. Коалицията била един приятелски анонс към Русия, не искали да има провокации.

„Ние успяваме да представим една лява алтернатива, различна от това, което представлява БСП и различна от коалицията, която тя създава„, категоричен бе Атанасов.

Жан Виденов ги убедил, че трябвало да бъдат с русофилите и трябвало да изведат България от полуфеодалните отношения в страната. Целите пред коалицията са да върнат на България истинската, чиста и свята република, да се борят за справедливост, солидарност за достойнството на хората, морал и почтеност в политиката.

„Ние сме истинска и автентична левица, единствената и истинска промяна на предсрочните парламентарни избори и в следващото Народно събрание“, изтъкна Иван Атанасов.

Трябва да върнем в България цивилизованите индустриални отношения между фирмите, бизнеса и гражданите. Корупционната среда трябва да бъде изкоренена, също и паралелната икономика, рекетът от паразитното чиновничество и огромното неравенство в страната, настоя Атанасов.

Той запита къде е ДАНС, къде са службите за сигурност и вместо с това да търсят парите на държавата, са се занимавали с политически поръчки. Има ли нужда от такива структури, недоумява Иван Атанасов.

Служебното правителство няма право да променя позицията на България спрямо Република Северна Македония.

Иван Атанасов е на мнение, че страхът от руската ваксина „Спутник V“ била заради това да не се превърне в референдум за предпочитанията на обществото.

Красимир Янков заяви, че да се посочи Бойко Борисов за враг не е достатъчно да бъдеш в левия спектър. Не е лява политика унищожаването на държавни предприятия, не е лява политика снимка с една козичка, не е лява политика да бъде изведена парламентарната група от заседанието на НС, когато се гласува Законът за концесиите. Левите политики се защитават от хора с ляво мислене, лявото политическо пространство е свободно и не приемаме да е забутано в ъгъла, категоричен беше Янков, очевидно визирайки председателката на БСП Корнелия Нинова.

Емил Миланов, представител на Национално движение „Русофили“ заяви, че коалицията щяла да следи внимателно отношението към Русия, всички порочни действия, които предприема страната и ще се борят за възстановяване на добри братски отношения с руската страна. България и Черноморският басейн трябва да бъдат зони на мира, настоя Миланов.

„Ние здраво вървим към сериозен ляв съюз, който да запълни празното пространство в парламента и който да промени шахматната политическа дъска в България„, изтъкна Емил Миланов.

В коалицията влизат Социалистическата партия „Български път“, ПП „Българска прогресивна линия“, ПП „Възраждане на отечеството“ и Партия на българските комунисти. Всички те се обединили около решение за създаване на предизборна коалиция за Ляв съюз за чиста и свята република за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли. Коалицията е консолидация на левите и патриотични сили в името на съхраняване на суверенитета на България, съхраняване на Конституцията, морала и отговорността в политиката. Открити са за взаимодействие с всички прогресивни сили.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *