Ето какво поиска Макрон от Путин и какво получи в действителност!

Свят

Френският президент Еманюел Макрон повтори исканията на международната общност за спиране на офанзивата на Русия в Украйна в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин в понеделник, съобщи офисът на Макрон.

Макрон също така призова Путин да спре всички удари срещу цивилни в Украйна, да запази цивилната инфраструктура и да осигури безопасен достъп до ключови пътища, особено на юг от Киев.

„Президентът Путин потвърди готовността си да се ангажира по тези три точки„, казаха от Елисейския дворец, добавяйки, че Макрон и Путин също се съгласиха да останат в контакт през следващите дни.

Но…това въобще не е всичко. Президентът на Русия предяви ясно и безапелационно своите искания.

В разговора с френския президент Еманюел Макрон, руският държавен глава Владимир Путин посочи, че уреждането около Украйна е възможно само ако безусловно се вземат предвид законните интереси на Русия в областта на сигурността, съобщава пресслужбата на Кремъл, цитирана от „РИА Новости“.

„Владимир Путин подчерта, че такова уреждане е възможно само при безусловно отчитане на законните интереси на Русия в областта на сигурността, включително признаването на руския суверенитет над Крим, решаването на задачите за демилитаризация и денацификация на украинската държава и гарантиране на нейния неутрален статут„,  се казва в съобщението.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *