Елена Йончева: Борисов два пъти отказва да се яви в Европейския парламент и да отговори за корупцията

България отблизо
”Всеки от българите тук намира битката, която да води. Аз съм част от мониторингова група, в нея има само 14 евродепутата, това е нещо като група по бързо реагиране в Европейския Парламент, защото има право да извика министър-председатели, когато в дадена държава има проблем и той не може да се реши.
В тази група два пъти поканихме министър председателя г-н Борисов и прав си, Слави, ”Няма такава държава”, досега не е имало министър-председател, който да се откаже да се появи след подобна покана.
Това заяви Елена Йончева в пряко включване от Брюксел.

Той два пъти се скри и два пъти се отказа да се покаже в тази мониторингова група. Бяха поканени и премиери преди това на Словакия, на Малта, те дойдоха. Почти никой не може да повярва, че е възможно нещо подобно. Веднъж да се откаже, но два пъти, това става практика. Разчита се на опозиционните партии и медиите в България да се окаже необходимия натиск, Борисов поне да се появи в ЕП. За съжаление ти знаеш, Слави, каква е свободата на медиите в България и натискът не може да бъде осъществен“, каза още тя.

 

„Българите сме европейци, но ние трябва да се борим за това, за да станем европейци, това не е лесна битка. Не мисля, че ще има край на тази битка. Въпросът е да успеем да се приближаваме към това, което наричаме европейско“, посочи Йончева от Брюксел.

Tagged

1 thought on “Елена Йончева: Борисов два пъти отказва да се яви в Европейския парламент и да отговори за корупцията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *