Екатерина Захариева да си даде оставката заради неадекватната ни външна политика и натовските ракети. Ето кой й я поиска!

България отблизо

АБВ иска оставката на външния министър Екатерина Захариева. Тя водела неадекватна външна политика. Водим агресивна политика. АБВ е срещу двойните стандарти в енергетиката. Ние сме за диверсификация на доставките, но когато това стане на конкурентен принцип.

Това заяви на пресконференция Любомира Ганчева, заместник-председател на АБВ.

Националният ни интерес означава преки доставки през Русия, според нея.

Държавата със своето бездействие прави така, че цените да се покачват.Партията алармира за фрапантни нарушения с проекти в енергетиката.

Лидерът на партията Румен Петков е скандализиран от ценообразуването на тока. 100 лева повече плащаме на „Марица“ 1 и със 70 лева повече на „Марица“ 3 за мегават час, отколкото на държавната „Марица“. АБВ в следващия европарламент ще атакува Европейската комисия да развали сделката с американските централи. 500 милиона лева годишно българите оскъпяват цената на тока от двете американски централи.

Нашата битка за защита на националния интерес ще продължи, категоричен бе Румен Петков.

Ние сме входната врата на Европа, каза той.

АБВ ще иска директна доставка на газ през България.

От партията смятат, че външното министерство не защитава националния ни интерес. Затова АБВ иска оставката на министър Екатерина Захариева.

Партията смята,че натовски ракети ще бъдат разположени на наша територия. Това щяло да ни превърне в мишена.

Захариева е заплаха за националната сигурност, категорични са от АБВ. Първият ни дипломат нямала успех и на ниво ЕС. Тя не разбрала как работи Общността.

Губим лидерска позиция в региона, смятат още хората на Петков.

Източник: нюз.бг

Tagged

1 thought on “Екатерина Захариева да си даде оставката заради неадекватната ни външна политика и натовските ракети. Ето кой й я поиска!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *