Д-р Цветеслава Гълъбова: Кампанията беше пълна с много изпуснати нерви, злоба, съскане, лош самоконтрол, закани и заплахи. Искаме ли такива хора да ни упраляват?

България отблизо
В предизборната кампания видяхме много изпуснати нерви, злоба, съскане, много лош самоконтрол, закани и заплахи. Това е незряло поведение, недопустимо за хора с претенции за интелект и управленски опит. Това коментира в ефира на 7/8 TV д-р Цветеслава Гълъбова.

„Видяхме и изключително много пропагандно говорене. Ако хората не използват главите си за мислене, много лесно могат да се подведат по тази линия. Защото постоянно ни се повтаряше, че се хвърлят постоянно упреци, че няма доказателства. Добре де, ама не е работа на изпълнителната власт да търси доказателствата. Това е работа на едни други структури, които са в сериозно общение с предишната власт“, коментира тя.

 

Според нея гласуването с машини със сигурност ще намали недействителните бюлетини, които бяха едно колосално, срамно голямо число.

 

„За съжаление няма да намали „скрития купен вот“. Преди да дойда в студиото разговарях с една приятелка, която в момента се намира в един регион на България. Там шеф на една голяма фирма съвсем съзнателно е събрал работниците си, на които държи по 2-3 заплати, с директно указание за кого да гласуват, ако искат да продължат да имат работа. Машинният вот няма да намали ето този тип купен вот. Хората наистина изпитват страх и са поставени в една огромна зависимост“, смята д-р Гълъбова.

 

Според нея хората в другите държави не са въвели машинния вот, защото нямат такъв сериозен проблем с купуването на гласове, какъвто съществува у нас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *