Душана Здравкова: Аз писах на Борисов да съдейства на Георги от БОЕЦ, а министър Ангелов няма право да оповестява личната ни кореспонденция с премиера!

България отблизо
Тъй като името ми беше споменато от министър Ангелов на днешната пресконференция по повод лечението на Георги Георгиев /от БОЕЦ/ и неговата съпруга, съм длъжна, заради него най-вече, да кажа следното:

Да, в критичната неделя писах съобщение на Бойко Борисов с молба да се вземат мерки за адекватно поведение към двама високо рискови пациенти след скорошна  трансплантация.

И не, никой не ме е молил за това, никой от бойците не знаеше! Това беше мое лично решение. И да, пак бих го направила, ако това е пътят!

Но си мисля колко прави са всички, които твърдят, че няма здравна система, защото, ако имаше, Георги и съпругата му много преди това щяха да са настанени в съответното отделение /което беше закрито, въпреки протестите/ и нямаше да са с такива усложнения. Ако имаше здравна система, в момента нямаше и да се обсъжда лечението на един, съпоставено с невъзможността за получаване на такова от десетки други.

И защото не е работа на един пръв министър да играе ролята на „Бърза помощ“, ако и министър да означава слуга /на народа/. Но оценявам това, че предприе необходимото, макар и за този конкретен случай!

А дали е работа на един високопоставен чиновник, било то и министър, да оповестява лична кореспонденция без знанието на съответните лица, преценете вие.

Това написа във Фейсбук Душана Здравкова, която е един от основателите на ГЕРБ, бивш евродепутат и съдия. Душана Здравкова прекъсва отношенията си с ГЕРБ, а през юни 2011 г. напуска съда в знак на протест срещу политиката на правителството на Бойко Борисов. Но кой знае защо има телефона на премиера и му пише съобщения.

 

Нейният пост е свързан с днешното изказване на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. На пресконференция той заяви, че Георги Борисов Георгиев от БОЕЦ и съпругата му са прехвърлени от Видин в София, съответно във ВМА и Правителствена болница, след обаждане от Душана Здравкова до премиера Бойко Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *