Драгомир Стойнев: Трябва масово тестване, това управление създава само хаос и паника!

България отблизо

Управляващите са тези, които трябва да предложат мерки, защото те са спечелили доверието на хората. Опозицията си е опозиция, тя предлага алтернативи. Това управление, освен да създава хаос и паника, нищо друго не се случва и резултатите в момента го потвърждават.

 

Това заяви пред Нова телевизия Драгомир Стойнев, депутат от БСП.

 

Той заяви, че не приема правилата да не се спазват, след като беше питан за негови колеги от БСП, които в началото демонстративно не носеха маски.

Трябва да има частично затваряне – но тук вече почват големите дебати какво точно се прави. Моето лично мнение е, че всяко едно място, което води до струпване на хора, трябва да бъде затворено, каза Стойнев.

Решението е едно – масово тестване. Аз както изкарах COVID-19, имах много леки симптоми в началото и ако не бях отишъл да се тествам, нямаше да разбера, че съм заразен и заразявам. Много хора не могат да си платят тестовете – един тест е 120 лева, а лекарствата може да са 500 – 600 лева, витамини и антибиотици, това са само първоначалните разходи. При мен се разви после в двустранна пневмония. Трябва да е като в Словакия – масово тестване, обобщи Стойнев .

За 10 години ГЕРБ направиха всичко възможно да сринат здравната система. Защо няма инфекционисти? Когато си търговско дружество, гониш печалбата. Само че има обществена нужда от отделения и специалисти, които не са „печеливши“, е гледната точка на Стойнев.

 

Той е убеден, че след като се учат медици у нас по държавна поръчка, задължително 5-6 години работиш в българската система – иначе връщаш парите за обучението си.

Tagged

1 thought on “Драгомир Стойнев: Трябва масово тестване, това управление създава само хаос и паника!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *