ДПС скочи срещу ГЕРБ – дайте си оставката!

България отблизо

ДПС продължава да втвърдява тона към управляващите.

Освен оставката на Валери Симеонов, от Движението настояват за отстраняването от власт на ОП и за преминаване към правителството на млацинството като мярка за излизане от кризата. 

Нямаме решение за бойкот на заседанията на парламента, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Но имаме решение за демонтаж на това правителство, допълни той.

Искаме отстраняването на Валери Симеонов, той сам оставка няма да подаде, каза депутатът от ДПС.

„Нямаме решение за бойкот на заседанията. Решаваме ден за ден. Имаме решение за демонтаж на това правителство и твърдо ще настояваме за този демонтаж“, бяха точните думи на Хамид Хамид.

 

 

Настояваме за оставката на Валери Симеонов, иначе ще падне цялото правителство. Неговото присъствие във властта е непреодолимо условие. Не искаме да бъде заменен, искаме да се оттегли. Както той, вън от правителството и всички от Обединени патриоти. Този аритметичен начин за управление – стани, за да седна аз, свърши. Само ускорена програма за развитие на България е алтернатива на това правителство”, бяха точните думи на Хамид Хамид в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

 

Ако някой не може да си контролира ресора, няма място в изпълнителната власт, каза Хамид по случая с корупционния скандал в Държавната агенция за българите в чужбина. Агенцията е в ресора на Валери Симеонов като вицепремиер.

 

Според него ГЕРБ са покрили скандала в ДАБЧ още през лятото, като не са съставили анкетна комисия по предложението на ДПС за проверка на изнесени от европейски и български медии твърдения.

 

Решението е от лятото, напомни депутатът от ДПС. То било подкрепено от всички групи, без БСП, но анкетна комисия така и не била създадена. Според Хамид отговорност за това носи ГЕРБ, тъй като тази партия организира дейността на парламента – председателят му е от ГЕРБ.

 

Хамид Хамид уточни, че в проекта за решение за създаването на анкетната комисия бил включен период преди Петър Харалампиев да оглави агенцията през 2017 г.

 

„Ако някой не може да си контролира ресора, няма право да бъде в изпълнителната власт. Министрите Нанков, Московски и Радев поеха отговорност и си подадоха оставките (б.р. – за катастрофата край Своге). Ако той не знае какво става в агенция в негов ресор, той няма право да остане във властта“, каза Хамид по адрес на вицепремиера Валери Симеонов.

„Искаме всички Патриоти да се махнат от това правителство“, продължи той. И добави: „Коректният термин е да искаме отстраняването на Валери Симеонов, той сам оставка няма да подаде. Тези безчувствени думи сигурно цяла Европа ги коментира!“

„Настояваме Симеонов да си ходи или това правителство пада“, отсече Хамид.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *