Джамбазки се закани на протестиращите: Ако пак нападнете сградата на ВМРО, мислете му!

България отблизо

Ние сме ВМРО, а не клуб по везане на гоблени. Няма да позволим поругаването на тази сграда. Ако искат пак да трошат, отново ще играе маркуча. Това каза зам. председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3.

Той каза, че ако протестиращите са заявили мирно събитие, няма нищо лошо. „Пред сградата на ВМРО вандалстваха и безчинстваха, а след като ги поляхме с вода се оказаха раними душици. Това беше опит да ги отблъснем по възможно най-щадящия начин.“ Джамбазки се изказа крайно любопитно за един от протестиращите. „Единственият, който пострада, беше партиен лидер, който дойде в особено агрегатно състояние и си самопричини тротоарна екзема.“ Не го назова, но се предполага, че говореше за Волен Сидеров.

Той подчерта, че всеки има право на мнение, всеки има право да иска оставка. Това е легитимно право. Но Джамбазки не вижда основание за това.  По отношение на работата си във ВМА той каза, че сега в болницата има хора от протеста. Той е доброволец-санитар във ВМА. „Не съм там, за да си правя реклама, затова и не го оповестих.“  Политикът подчерта, че Северна Македония просто трябва да спазва договора за добросъсдство, за да влезе в ЕС. „Те до момента тупат топката. Бяхме абсолютно прави, предвид омразата и антибългарската риторика, която се разрази там сега. Паленето на държавни знамена е международен скандал.“ Страшен скандал в ефир между Джамбазки и Хекимян, намесиха Кобилкина и казармата Според Джамбазки, те трябва да прекратят фалшификацията на българската история и да спрат с езика на омразата. „На територията на Северна Македония живеят все още стотици хиляди, които имат българско самосъзнание. Трябва да признаят българската основа на техния език.“ Той е скептичен, че до месец нещата ще се променят в положителна насока

Tagged

2 thoughts on “Джамбазки се закани на протестиращите: Ако пак нападнете сградата на ВМРО, мислете му!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *