Десислава Атанасова: Няма да подкрепим Кирил Петков, той не е от нашата идеология!

България отблизо

ГЕРБ няма да подкрепи коалиционното правителство около „Продължаваме промяната“ (ПП). Това каза пред БНР Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ – СДС.

„И към този момент не знаем нищо за неговия бъдещ състав. Това е коалиция на ляволиберални партии, ние сме дясна партия и спазваме идеологията си години наред. Никога досега ГЕРБ не е управлявала с БСП и ДПС.

Заклинанията се провалиха. Някои дори искаха да си татуират заклинание, че никога нямало да управляват нито с БСП, нито с ДПС, нито с ГЕРБ. Но всичко това се оказа голяма лъжа“, заяви тя.

ГЕРБ-СДС е втората поканена политическа сила за консултации при президента, които започват от утре. Те са част от процедурата преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група – тази на „Продължаваме промяната“.

Според Атанасова въпросът със стабилността на държавата винаги е бил най-важен в дневния ред на ГЕРБ.

„Кворумът е основен ангажимент на управляващите. Няма опозицията да поддържа кворума в пленарната зала… Когато става дума за решения, свързани с българския национален интерес, ще ги подкрепяме. Няма да има толеранс по отношение на грешките“, категорична бе Атанасова.

Тя подчерта, че ГЕРБ ще бъде „конструктивна, силна и изискваща опозиция“, което е „едно от първите условия за добро управление“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *