Десислава Атанасова: Искаме нови избори и ГЕРБ ще се върне на власт да оправи държавата!

България отблизо

Да не се прави правителство с третия мандат, което да работи до пролетта, а да се отиде на избори и след тях да се направи кабинет, който да управлява 4 г. Това е най-добрият вариант според ГЕРБ, стана ясно от изказване на председателя на парламентарната група Десислава Атанасова.

По думите й редовно правителство се избира за 4-годишен мандат, а не в други срокове, визирани в проект на решение. „На България й е нужно редовно правителство, което да взема решения и което да носи отговорност“, допълни още Десислава Атанасова.

„Предстои да се отговори не само на всички тежки кризи, които очевидно служебното правителство не може да управлява. Предстои да се гласува и изработи бюджет за следващата година и много, много други въпроси, които очевидно служебното правителство не е добре да прави, защото след това не е ясно нито кой ще управлява средствата, нито как ще се харчат, нито дали българските граждани искат назначено от президента служебно правителство да управлява страната“, категорична бе тя.

„Ние няма да бавим в срока, в който Конституцията ни е дала възможност за търсене на съгласие между политическите сили и сме готови за изборите“, подчерта Десислава Атанасова.

По думите й ГЕРБ винаги участва на избори с една единствена цел – повече доверие от повече български граждани и победа. „Всички други, които се обявяваха за наша алтернатива, очевидно не са такава. Те не са в състояние да поемат отговорност. Имаше вече две възможности и през април, и през юли – смятам, че търпението на българите ще се изчерпи. Те иска стабилност и сигурност. Единствено в този момент ГЕРБ е доказала, че може да я осигури“, каза още тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *