Десислава Атанасова: Изборите ще са честни, ние сме стабилна партия и нямаме нужда от манипулации!

България отблизо

ГЕРБ не се разпада, колкото и да пророкуват политическите опоненти, партията е стабилна, коментира пред БНТ Десислава Атанасова, попитана какво усеща.

За нея да се коментират институции с грозни и обидни имена подкопава доверието в държавността, а наличието на протести през всичките тези години е символ на демокрацията и демократичните процеси.

Според нея няма политическа платформа, зад която биха застанали дори гражданите, които са отвън.

Едно е да викаш оставка на площада, съвсем друго да бъдеш алтернатива, а най-доброят мерител за обществено доверие са изборите и вота на суверена. Атанасова обясни, че ГЕРБ не отваря политически чадър над никого.

Тя пожела успех на Цветан Цветанов и не споделя възгледите му за ГЕРБ и премиера Борисов.

Според нея за 10 години в управление да се натрупат негативи, ГЕРБ е правила немалко грешки, но важното е, че навреме си взима поуки. „Винаги когато е поставено под съмнение или личността на определен политик, или определена политика, ние преразглеждаме своето решение спрямо него или водената от него политика“.

Атанасова отрече каквато и да е възможност за манипулация на идващите избори, нормално е те да се провеждат комбинирано както досега, чрез машинно и електронно гласуване.  „Ако кажем, че гласуването с хартиени бюлетини може да бъде манипулирано, защо в столични райони, спечелиха хора от „Демократична България“, манипулирани ли са тези избори“.

Нормално да се увеличи и ролята на референдумите, защото така се дава възможност на хората да участват пряко в управлението на страната, коментира тя.

Ще кажем на Атанасова онова, което президентът посочи – изборите ще бъдат честни само ако са изцяло машинни и секционните протоколи излизат от машините без участието на хората. Само че това не се харесва на ГЕРБ и затова те наложиха два вида гласуване. Хем с машини, хем с хартиени бюлетини, все едно, че българите са дебили и не знаят да боравят с компютри и машини.

Само този факт е показателен колко честни ще бъдат едни предстоящи избори. Така че нека да не се хвали сама, а да направи така, че хората да я похвалят. Но, чак такова нещо май не й е идвало на ума.

Tagged

1 thought on “Десислава Атанасова: Изборите ще са честни, ние сме стабилна партия и нямаме нужда от манипулации!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *