Десислава Атанасова заплаши Тошко Йорданов: 600 хиляди души могат да ви срещнат на улицата и…

България отблизо

„Не се правя на пророк, но все си мисля, че в следващия парламент ще има редовно правителство и в него няма да участва ГЕРБ. И сега, понеже казахте, че някой обижда партии, а нямаше такова нещо. Сега ще има, аз ще обидя партия ГЕРБ и ще кажа, че те са мафиотска структура“, това заяви Тошко Йорданов от трибуната в пленарна зала.

За това Ива Митева му направи забележка.

Думите на Йорданов по адрес на ГЕРБ обаче разпалиха страстите в НС.

„Това е безсилие. Когато си безсилен, когато си несъстоятелен, започваш с обидните квалификации. Госпожо председател, съчувствам ви, не позволявайте на хора, облечени с тениски, дошли тук все едно са на фитнес, да дават квалификации на нашата партия. Защото нито сме мафиоти, нито мутри, нито каквото и да било. Не знам какво толкова ви е смешно, хората ще ви накажат на следващите избори“, отвърна Александър Иванов от ГЕРБ.

ГЕРБ настояха Тошко Йорданов да бъде отстранен от заседанието на парламента.

Председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова заяви, че след като Тошко Йорданов е партиен шеф на Ива Митева, не означава, че трябва да му разрешава да обижда отделни парламентарни групи.

„Г-н Тошко, зад тази партия стоят над 600 хил. български граждани. Искате ли тези 600 хил. граждани да ви посрещнат на улицата, както ви посрещнаха едни други, когато си взехте мандата и ви пазеше полицията. Това ли искате?“, каза още Десислава Атанасова.

Тя заяви, че зад всяка парламентарна група стоят български граждани, които са я избрали чрез доверието и вота си.

Според нея е опасен стилът на поведението на Тошко Йорданов.

„Не само да направите забележка на г-н Йорданов, а да го накажете с отстраняване от пленарната зала“, заяви още Десислава Атанасова.

Ива Митева обясни, че Тошко Йорданов не й е шеф, защото не е член на „Има такъв народ“: „Аз му наложих забележка преди да излезе г-н Ненков“,.

Малко след избухналите страсти депутатите от ГЕРБ напуснаха залата.

Tagged

1 thought on “Десислава Атанасова заплаши Тошко Йорданов: 600 хиляди души могат да ви срещнат на улицата и…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *