Депутат от ГЕРБ: Караянчева е невинна за изгонените майки

България отблизо

Народното събрание е отворено за всички. Има си ред, при който обаче граждани, гости, институции и неправителствени организации могат да посещават парламента. За станалото в сряда трябва да питате НСО.

Със сигурност г-жа Караянчева не е издала заповед за извеждането на майките с деца с увреждания и г-жа Манолова, както и други политици.

Б.р. Тя не издаде заповед, но всички чухме призива й от трибуната да се намесят службите. Така, че на ушите си ли да вярваме, г-н Иванов, или на вас?

Точно политиците се опитаха да спретнат един не особено добър спектакъл, но това може би е нормално, защото влязоха под прожекторите. Политическият пърформанс, който се опитаха да направят някои, е лош, защото използваха хора в неравностойно положение. Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ депутатът от ГЕРБ Александър Иванов по повод скандалите в сградата на НС от сряда. „Събирането на кворум е задължение на управляващите и се вижда, че последните дни ние събираме кворум и парламента работи. Винаги е имало дни, когато е кворум не се е събирал. Сега имаме и колеги под карантина. Нормално е опозицията да не се регистрира. БСП и ДПС винаги са обявявали, че са опозиция на това правителство, но пак ще повторя, че парламента работи нормално“, категоричен бе Иванов.

„Несериозно е да се говори, че премиерът не идва в парламента. Той има работа!

БСП не идваха 3 месеца на работа и явно са пропуснали, че той тогава отговаряше редовно на всякакви въпроси, включително и на техни. Не мога да се съглася и с твърденията на колегите от БСП, че изборните правила са некоректни. Оставихме хартиените бюлетини, за да може всеки български гражданин да използва правото си на глас, защото има български граждани, които отказват да гласуват машинно. Ако оставим само машинното гласуване, ще изгубим тези граждани за редица избори напред“, категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

„Всички в ГЕРБ подкрепяме демократичните и мирни протести. Повечето изследвания показват, че близо 70% от хората не искат служебно правителство. ГЕРБ носи отговорност за всички граждани – и за тези, които са площадите, и за милионите, които не излизат на улицата. Предстои ни много тежка зима в социален и икономически план, не само на нас, а на целия свят. Ние трябва да се нагодим към тази ситуация, както се нагодихме към пандемията, защото за мен България се справи най-добре в целия свят с коронавируса“, завърши Александър Иванов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *