Депутат от БСП: В момента политиката се командва от хладилника, а не от телевизора

България отблизо
В момента политиката се командва от хладилника, а не от телевизора. Инфлацията е най-големият проблем пред страната. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV народният представител от БСП Петър Кънев.

„Факт е, че в момента има напрежение в българския бизнес. Независимо кой е на власт, бизнесът скача и иска това, което може да изкопчи“, обясни той и добави, че трябва да се търси баланс между управляващите и работодателите, за да се постигне резултат.

 

„Власт пада, когато народът стане, а не когато работодателите станат. Търсят се баланси и решения, за да се намери възможност да се помогне, защото инфлацията блъска много яко“, коментира Кънев по повод обявените национални протести.

 

По думите му има добри предложения за антикризисни мерки, които са били обсъдени с министъра на финансите: „Падане на акциза на тока, на акциза на горивата за отопление – пропан бутан, метан. Има предложения, които се обсъждат и за пенсиите“. Обсъждано е и вдигане на акцизите на някои от цигарите.

 

„Правителството в момента стъпва по плаващи пясъци – пандемията още не е отминала, имаме война, от трета страна е и проблемът с енергоносителите. Сложно и трудно е“, коментира още Кънев.

 

На въпрос дали България е готова да замени лева с еврото народният представител обясни, че отговорът трябва да дойде от Европейската централна банка. Той допълни, че от социалистическата партия ще искат на българските граждани да се разясни какви ще са плюсовете и минусите от приемането на единната европейска валута.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *