Двойните аршини на властта! За един подпис наказват, за фалшиви паспорти награждават!

Скандали
Властта се опитва да оневини истинските виновници за нередностите в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ), обяви днес лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов на среща със столични избиратели.

„Видите ли там имало престъпна група, ама този, който е назначил босът на престъпната група, според прокуратурата, той не знаел. Те си го направили сами, разбираш ли, а пък ВМРО, които са поръчителите, които са назначили този човек начело на агенцията, те не знаели. Е, как става тази работа?“, реторично запита той.

Подобни били и показните акции срещу фамилиите Баневи, Арабаджиеви, които бяха определени като опит за „прах в очите“, за да се пренасочи гневът на обществото към отделни лица, вместо към управляващите.

 

Костадинов обяви още, че Комисията за защита на личните данни е глобила с 10 000 лева неговата партия „Възраждане“ за невалиден подпис в подписката за участие в последните парламентарни избори.

 

Максималната санкция е наложена заради един-единствен подпис, обясни Костадинов и нарече това „политическа репресия със законови средства“.

„От тези пет хиляди подписа се оказа, че има внимание един, който е невалиден и съответно от миналата година досега Комисията за защита на личните данни провежда едно брутално разследване, което продължава година и половина много тежко. И преди два дни получихме ние едно такова известие, в което се казва, че ще бъдем глобени с десет хиляди лева, което е максималната глоба, предвидена в закона“.

 

На последните парламентарни избори „Възраждане“ се оказа единствената извънпарламентарна партия, която заради постигнатия резултат, имаше право на държавна субсидия, но се отказа от нея. Следващата цел на формацията е влизане в НС.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *