ДБ настоя за твърд курс и Митрофанова да бъде изгонена

България отблизо

„Демократична България“ поиска българското правителството и парламент да се включат по-твърдо на страната на Украйна във войната, което се води от Русия.

От трибуната депутатът Антоанета Цонева изчете декларация, в която посочи трагедията в Буча и военните престъпления, извършени от руската армия. „Световното обществено мнение е потресено от кадрите на трупове, цивилни граждани, изнасилвания, масови гробове мародерства от страна на руски военни. Става все по-ясно, че режимът на Владимир Путин извършва геноцид“, посочи тя.

ДБ осъжда клането на цивилни от страна на Русия и настоява България да се включи по-агресивно в отбора на цивилизования свят срещу руската агресия в Украйна.

Исканията на партията, изложени в декларацията, са:

  • подкрепа със съдебно-медицинска експертиза за разследване на руската армия, което вече се организира от други страни и международни организации
  • страната ни като член на ЕС да подкрепи нови по-сурови санкции срещу Русия
  • като отговор на зверствата в Буча и като пример, че Германия и Франция са изгонили руски дипломати, настояват за обявяване за персона „нон грата“ на руския посланик Елеонора Митрофанова

България да започне да предоставя на Украйна оръжие и муниции, да се защити срещу руската агресия и военните престъпления „Свободата, достойнството трябва да се отбраняват“, е твърдото заключението на декларацията на Демократична България.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *