Дариткова със скандални разкрития за връзката между майката на евродепутатката Ева Майдал и ваксината АстраЗеника

България отблизо

„Ние сме готови за избори, а ангажимент на президента е да се съобрази с възможното развитие на пандемията. Затова беше важно да се чуят здравните власти“. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в телевизионно интервю.

„Вярвам, че ще постигнем такова ваксинационно покритие каквото има и в други страни-членки. Вярвам, че със следващите доставки ще постигнем това. Законовата рамка е еднаква за всички, коментира още Дариткова.

Попитана защо България в избрала масовата ваксинация да е с ваксината на АстраЗеника, тя заяви, че не е видяла още характеристиката на ваксината, но се доверява на експертите.

„Това не е политическо, а медицинско решение. Спекулация е и не отговаря на действителността твърдението, че тя е избрана заради майката на евродепутата Ева Майдел“, заяви Дариткова.

Всъщност България е предплатила 4,5 милиона ваксини АстраЗенека за масова ваксинация на населението и решението е взето още преди да бъде произведена съответната ваксина.

Тогава Борисов се оправда, че купуваме „котка в чувал“, но не обясни колко е породиста котката и колко голям чувалът. И най-вече колко струва на данъкоплатците. Нито пък каза чия майка е представител на фирмата в България.

Дариткова пък обясни, че не било политическо решение, а медицинско. И тя /забележете като лекар/ нямала никакви данни за ефективността й. Поне лекарите в това правителство нямат ли достъп до информация, или се купува каквото ни се нареди?

Междувременно в Австралия пламна скандал за ефективността на  АстраЗенека, пише „Фанейшъйл таймс“. Според австралийски учени, тя дава 70 процента имунитет. Учените настояват имунизацията с нея да бъде спряна.

А ние купуваме ли купуваме.

Заради нечия майка..

 

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *