Голяма издънка на Екатерина Захариева – провали среща в ЕП!

България отблизо
Заседанието на мониторинговата група за демокрация, основни права и върховенство на закона на Европейския парламент, на което трябваше отново да бъде обсъдена ситуацията в България, се отлага за началото на януари 2021 г. Причините са свързани с мерките срещу разпространението на COVID-19 и техническите затруднения за превода.

Припомняме, че министъра на външните работи Екатерина Захариева и правосъдния министър Десислава Ахладова бяха повторно поканени за изслушване от мониторинговата група, тъй като евродепутатите не са доволни от изслушването им на 28 август.

 

Мониторинговата група за демокрация, основни права и върховенство на закона отправи покана към тях за утре. От Европарламента обаче не са успели да намерят преводачи с български език. Причината не е в тяхната липса, а поради новите, по-строги разписания, свързани с пандемията от COVID-19.

Въпросът обаче е доста унизителен за България.

Излиза, че външният ни министър и правосъдният не знаят знаят английски и не могат да контактуват онлайн с евродепутатите.

За външен министър това е просто непростимо, коментират в социалните мрежи.

Той би трябвало да знае поне няколко езика, щом заема такова място. Не е вътрешен, а външен! Не може навсякъде да влачи преводачи или да говори с мимики и жестове. А може би и с димни знаци…В биографията й пише, че знае или би трябвало да знае само немски, защото е завършила немска езиково гимназия.

Но като се има предвид, че министър-председателят ни пък не е много добре и с книжовния български, защо се чудим какви министри си е назначил?

И не е ли това добро алиби България да се скрие от мониторинга и да си откупи още месец, за да остане Борисов на власт необезпокояван?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *